26 Aralık 2013 Perşembe

Castiel


Castiello, Jimmy Novak'ın rızasıyla bedenini ele geçirmiş, Cennet'ten bir melektir. Kendi gerçek formunun boyutunu ise New York'taki Chrysler Binası kadar olduğunu söyler.Bu yükseklik 319 metredir. Pamela Barnes gibi gerçek formunu görmeye çalışanların gözleri yanmıştır. Gerçek sesi ise Dünya'daki insanlar tarafından yüksek bir cızırtı olarak duyulur. Elektronik aletler sayesinde bedeni ve Cennet'teki Dean ve Sam'le iletişim kurabilmiştir.
Castiel, melek özünün verdiği güçle bir dokunuşla insanları iyileştirebilir ve iblisleri öldürebilir. Işınlanabilir ve zamanı bükebilir. Castiel bir zamanlar Cennet'te çıkan iç savaşta Raphael'in Tanrı olmasını istemeyen ordunun komutanı olmuştur, fakat eline güç geçtikten sonra değişmiş, ve kendini Tanrı ilan etmiştir.
Castiel üç kere ölmüştür, fakat ikisinde Tanrı tarafından, birinde de Cennet'teki yüksek mevkiler tarafından kurtarılmıştır. Crowley ile birlikte Araf'ı açmış, ruhları içine çekmiş fakat çok tehlikeli olan Leviathanlar'ı da içine çektiğinden bedeninin kontrolünü kaybetmiştir. Bir melek olmasından ötürü, insancıl duygular ve ihtiyaçlardan uzaktır. Yıkanmak, tuvalete gitmek, yemek yemek, uyumak gibi şeylere ihtiyacı yoktur. Ayrıca sarhoş olması çok zordur. Bir bölümde bahsettiğine göre, vakti olmadığı için bakirdir.
Dean'i kurtardıktan sonra Dean ile zaman geçirmeye başlamış ve Tanrı'nın emirlerinden şüphelenmeye başlamıştır. Raphael, Tanrı'nın öldüğünü söylemiştir; fakat Castiel buna inanmamış, Tanrı'yı aramaya başlamıştır. Dean ve Sam, Cennet'e gittiklerinde Joshua'dan Tanrı'nın gittiğini öğrenmiştir. Bu andan itibaren Castiel, isyancılar arasına girmiş, ve yavaş yavaş Cennet'ten dışlanmaya başlamıştır. Kıyamette, insanlığın yanında savaşmıştır.
Castiel'e göre, Dean'le daha sağlam bir bağla bağlanmıştır. Fakat, Sam, Bobby ve insanlara çok yardımı dokunmuştur. Dean'in onu bir kez striptiz kulübe götürmesi dışında yaşadığı tek cinsel deneyim Meg'le öpüşmesidir.
Castiel karakteri, Misha Collins tarafından canlandırılmaktadır. 4.20'te Sydney Imbeau tarafından canlandırılmıştır.
Kişisel Bilgiler
Doğum tarihi: İnsanlıktan Önce
Ölüm tarihi:
2010 (Tanrı tarafından geri döndürüldü)
2011 (Tanrı tarafından geri döndürüldü)
2012 (Naomi ve Cennet tarafından geri döndürüldü)
2013 (Ezekiel tarafından geri döndürüldü)
İlişkiler
Meg Masters (Öldü)
Ayrıntılı Bilgi
Bir çok melek Dean'i kurtarmak için Cehennem'i kuşatır, ama bunların arasından Dean'e temas eden melek Castiel olmuştur. Dean, bunu neden yaptığını sorduğunda, Castiel Tanrı'nın emrettiğini ve Dean için bir görevleri olduğunu söyler. Castiel, Dean'i kurtarırken yüksek gücü nedeniyle sol omzunu yakmıştır.
Castiel, bir grup melekle beraber yeryüzünde başlayan kıyameti ve Lucifer'in yükselişini durdurmaya çalışır. Kardeşi ve vahiy meleği olan Uriel'in de hain çıktığını öğrendikten sonra, zamanla, Winchesterlar, özellikle Dean ile yakın bir bağ kurar ve Tanrı'nın emirlerinden şüphelenmeye başlar.
İleriki bölümlerde, Chuck Lilith'in Sam'i kandırdığını öngörür. Dean, çaresizce bu konu hakkında Castiel'den yardım ister. Cass'in yardım etmeye izni yoktur; fakat Castiel gizliden gizliye Dean'e yardımcı olur. Dean de şaşırmıştır, ve kardeşinin hayatını kurtarmasına yardım ettiği için Cass'e teşekkür eder.
"Castiel: Sana neden yardım edemediğimi anlaman lazım. Elçiler çok özeldirler, korunurlar.
Dean: Evet, anladım onu.
Castiel: Eğer biri elçiye herhangi bir şey yapmaya kalkarsa, her hangi bir şey, bir baş melek gelir ve onu yok eder. Ve baş melekler gerçekten çok tehlikelidir, kesinlikle Cennet'in en güçlü silahlarıdır.
Dean: Ve bu baş melekler, elçiyi korumaya çalışıyorlar?
Castiel: Aynen.
Dean: Yani eğer bir elçi bir iblisle aynı odada bulunursa..?
Castiel: O zaman Cennet'teki en korkunç şeyler yağmur gibi yağar o iblisin üzerine. İşte, sana bu yüzden yardım edemem.
Dean: Teşekkür ederim, Cass.
Castiel: İyi şanslar!"

  4.18 The Monster at the End of This Book
İleriki bölümlerde Castiel Cennet'e çekilir, Dean'den yardım ister. Dean ve Sam, Castiel'in bedeni Jimmy'i bulurlar. Jimmy eve gitmek istiyordur, öyle de yapar. Fakat, uzun süre bir meleğin içinde bulunduğu bir beden çok şey biliyordur, o yüzden bütün iblisler Jimmy'nin peşindedir. Jimmy, Castiel'e dua eder, ailesini koruyacağını söylediğini ama sözünü tutmadığını söyler, bu yüzden ona kızar. Jimmy iblisler tarafından saldırıya uğrar, o sırada Cass, kızının içine girmiştir ve iblisleri öldürür. Jimmy'nin ölmesine izin verecektir, kızını beden olarak seçmiştir, ama Jimmy, bir meleğin bedeni olmanın çok iyi bir şey olmadığını anlamıştır ve kızının acı çekmesini istemez. O yüzden Castiel'in kendisinin içine girmesini ister, Castiel de dediğini yapar.
Daha sonraları Castiel, meleklerin aslında kıyametin olmasını istediğini öğrenir. Ve Lucifer kafesinden çıkar. Artık Cass, bu savaşta tek başınaymış gibi hisseder. Gidip Tanrı'yı bulacaktır. Dean'in kolyesini ister, fakat Dean vermek istemeyince Castiel sinirlenir. Sonra Dean kolyeyi vermek zorunda kalır.
"Castiel: Bu hafta iki melek öldürdüm. Kardeşlerimi... Avlandım, isyan ettim, ve bunların hepsini senin için yaptım. Ve sen batırdın. Sen ve senin kardeşin Dünya'yı yok ettiniz. Ben de her şeyimi kaybettim, bir hiç için.
5.02 Good God, Y'All
Bir gün Castiel, Dean'den Raphael'i bulması konusunda yardım ister. Dean kabul eder. Raphael'i kutsal yağ ile tuzağa düşüreceklerdir. Dean, Michael'ın bedeni olduğu için zarar görme ihtimali yoktur ama Castiel öleceğini bile bile bu planı uygulayacaktır. Bu Cass'in son günü olabileceği için, Dean ona bu gününü güzel geçirmesini söyler ve meleğin bakir olduğunu keşfeder. Onu bir striptiz kulübüne götürür, ve bir hayat kadınıyla tanıştırır. Bir kaç dakika sonra kadın çığlık atarak kaçar, çünkü Cass ona bu işin onun hatası olmadığını, babasının onu terk ettiğini çünkü işinden nefret ettiğini söylemiştir. Dean ve Cass, kulüpten kaçarlar ve Dean uzun zamandır ilk defa bu kadar içten kahkaha atmıştır.
Bir bölümde Dean, Zachariah tarafından 2014 yılına gönderilir. Orada Castiel'in, melek özünü kaybettiğini ve bir hippi olduğunu görür. Zachariah, ne yaparsa yapsın bu geleceği değiştiremeyeceğini söyler. Daha sonraları, kıyamet alametleri olan Mahşer'in 4 Atlısı görünmeye başlar. Açlık geldiğinde, Castiel de bedeni Jimmy'nin kırmızı ete olan açlığından nasibini alır ve sürekli olarak hamburger yemeye başlar. Bu durumdan, Jimmy'nin ölmediğini, hala bedenin içinde olduğunu öğreniyoruz.
Sezonun ilerleyen bölümlerinde Dean ve Sam, iki avcı tarafından öldürülüp Cennet'e gider. Castiel, onlarla televizyon aracılığıyla iletişim kurar. Orada Joshua adında bir melek olduğunu, Tanrı'nın nerede olduğunu bildiğini söyler. Dean ve Sam, Ash'in yardımıyla Cennet Bahçesi'ne giderler. Joshua'yla konuşurlar; fakat istedikleri cevabı alamazlar. Kıyamet, Tanrı'nın pek umrunda değildir ve Tanrı Cennet'ten gidip Dünya'da yaşıyordur. Dean ve Sam bir kere daha Tanrı tarafından Dünya'ya gönderilirler. Fakat bu sefer hafızaları silinmemiştir. Cennet'te yaşadıklarını Castiel'e anlattıklarında, Cass hayal kırıklığına uğrar.
"Castiel: Seni şerefsiz. İnanmıştım..."
  5.16 Dark Side of Moon
Öbür bölümde, Cass'in inancı kırılmış ve içmeye başlamıştır. Sam ona sarhoş olup olmadığını sorduğunda "Saçma sapan sorular sorma!" cevabını alır. Daha sonra Dean kayıp baba problemleri konusunda Castiel'i anladığını söyler ve akşamdan kalmalığı için ona ağrı kesici verir. Sonra, Dean Michael'a evet demek istediğini söyler. Ve dindar bir adama gider ve melekleri çağırmasını rica eder. Adam meleklere bunu söylerken Cass gelir ve adamı bayıltır. Sonra Dean'i dövmeye başlar. İsyan ettiğini, hatalar yaptığını, Cennet'ten atıldığını, bunun karşılığının Dean'in Michael'a evet dememesi olduğunu söyler. Kavganın sonunda Cass, Dean'i alır ve Bobby'nin evine gider. Sonra Sam ve Dean'in üvey kardeşi Adam'ın melekler tarafından alındığını öğrenirler. Adam, John'un kanını taşıdığından Michael'ın bedeni olabilir. Castiel onları Yeşil Oda'ya götürebileceğini söyler, ama önce 5 kadar meleği öldürmesi gerekiyordur. Dean bunu kabul etmek istemese de Cass kararlıdır. Böylece Castiel içeri girer, melekler üzerine saldıracakken elindeki bıçağı yere atar ve göğsüne kazığı Melek Defetme Sembol'üne elini bastırır ve diğer meleklerle birlikte kendisi de yok olur.
Üç bölüm sonra Castiel Dean'i arar. Bir hastanede uyandığını ve doktorların beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediği anlatır. Burdan Jimmy'nin artık ölü olduğunu düşünebiliriz. Dean ona ışınlanmasını söyler; fakat Castiel'in melek güçleri artık o kadar güçlü değildir. Cass, telefonu kapatırken gelmeye çalışacağını söyler ve Dean'den Michael'a evet diyeceği konusunda şüphelendiği için özür diler.
Dean ve Sam, Mahşerin 4 Atlısı'ndan biri olan Hastalık'ın yanına gittiklerinde, hastalık onlara da etki eder. Castiel, metroyla hastaneye ulaşır fakat meleksi güçlerini kaybettiğinden o da hastalıktan etkilenmeye başlar. Fakat, henüz hepsini kaybetmemiştir. Kardeşlere, 4 Atlı'nın yüzüklerini almasında yardımcı olur.
Beşinci sezon finalinde Castiel, kıyametin kopmasını durdurmak için harekete geçen Dean'e zaman kazandırmak amacıyla Michael'ın üzerine molotof kokteyli atar. Burada, efsaneleşecek olan sözünü (Hey, assbutt!) söyler. Lucifer, Castiel'i, kardeşinin üzerine molotof kokteyli atması gerekçesiyle parmağını şıklatarak patlatır. Fakat Cass, Tanrı tarafından yenilenmiş ve güçleri geri verilmiş bir şekilde geri döndürülür. Sam, kafese atladıktan sonra çok üzgün ve yaralı olan Dean Cass'i gördüğünde "Sen Tanrı mısın?" diye sormaktan kendini alıkoyamaz.
Altıncı sezonda, Sam Castiel'e gelmesi için çok kez dua eder. Fakat Castiel ortalıkta görünmez. Üçüncü bölümde, Dean Castiel'in gelmesini söylediğinde Cass gelir ve kardeşler ona bu durumdan dolayı sinirlenirler. Fakat Castiel, Dean ile daha güçlü bir bağla bağlandıklarını söyler. Bu cümle bir çok fan tarafından dostluğun ötesinde bir bağ olarak tanımlanmıştır.
Castiel: Merhaba.
Sam: Merhaba...
Castiel: Evet.
Sam: Merhaba? Merhaba!
Castiel: Hala bu söz kullanılmıyor mu?
Sam: Sana ulaşabilmek için o kadar uğraştım, ama Dean seni bir kere çağırıyor ve senin tüm dediğin "Merhaba" mı?
Castiel: Evet.
Sam: Ne yani? Onu daha çok falan mı seviyorsun?
Castiel: Dean ve ben daha sıkı bir şekilde bağlıyız. Bundan bahsetmeye gelmedim buraya.
Dean: Cass, sanırım bize şunu demeye çalışıyor: Bizim için Cehennem'e gitti. Yani o gerçekten bu takımın bir parçası. Hatırlıyor musun bunu? Şimdi hiçbir ipucu olmadan geri döndü ve sen onun sorularını cevaplamak için beş dakika harcayamıyor musun?
Castiel: Verecek cevaplarım olsaydı yanıtlardım ama yok. Sam, seni kafesten kim ve neden çıkardı, hiç bir fikrimiz yok.
6.03 The Third Man
Daha sonra Castiel, neden orada bulunduğunu açıklar. Dean ve Sam'in araştırdığı ard ardına gelen ölümlerin Musa'nın Asası yüzünden olduğunu söyler. Kıyamet durduktan ve Michael kafese girdiğinden beri Cennet'in çok karışık olduğunu söyler, ve asa gibi bir çok silah Cennet'ten çalınmıştır. Kardeşlerden bu konuda yardım ister. Birlikte asanın küçük bir çocuğun elinde olduğunu anlarlar. Cass, onun ruhuna bakacaktır ama bu fiziksel olarak çok zararlıdır. Dean buna karşı gelir; fakat Sam kabul eder. Castiel, ruha baktıktan sonra yakın bir arkadaşı olan Balthazar'ı çağırmaya karar verir. Ama bir anda bir melek ortaya çıkar ve ikisi kavga ederler. Camdan aşağı Sam'in arabasının üzerine düşerler. Kardeşler bu meleğin kim olduğunu sorduklarında, Cennet'teki iç savaşta yeni Tanrı olmaya göz dikmiş olan Raphael'in bir askeri olduğunu söyler.
Birlikte Balthazar'ı bulurlar. Silahları çalanın o olduğunu öğrenirler. Balthazar, Cennet'teki iç savaşta Castiel'i destekleyen ve ona yardımcı olmaya çalışan bir melektir. Castiel ondan silahları teslim etmesini ister ama reddedilir. O sırada Raphael gelir ve Cass'e saldırır. Balthazar ortalıktan kaybolur. Raphel, Castiel'i acımasızca döver ve tam öldürecekken Balthazar Lut'un Tuzu ile gelir ve Raphael'in bedenini yakar. Raphael, yeni bir beden bulup geri geleceğini söyleyerek ortalıktan kaybolur.
Dean, bir müzik marketinden çalınan antika bir boru olduğunu öğrenince, bunun Gabriel'in Gerçeklik Borusu olduğunu düşünür, ve Castiel'e gelmesi için dua eder. Castiel gelir, fakat Dean Cass'in sadece ilgilendiği şeyler olduğu zaman gelmesine kızar. Çünkü Sam'e ne olduğu hakkında Cass'ten yardım istemiştir, hala daha Lucifer tarafından ele geçirildiğini düşünmektedir. Castiel, eğer Lucifer onlara yakın olsaydı bunu meleklerin hissedeceklerini söyler, bir kere daha Sam'e ne olduğunu bilmediğini ve Cennet'teki iç savaşla meşgul olduğunu hatırlatır.
Daha sonra Dean, boru ile ilgili teorisini anlatmaya başlar. Castiel ortadan kaybolur, ve 2 saniye sonra tekrar gelir. Borunun mahallede olmadığını anlatır. Mekanı terk etmeden önce, Sam konusunda yardım etmek için araştırma yapacağını söyler.
İleriki bölümde Dean, acele bir şekilde Castiel'i çağırır. Sam'in garip tavırları yüzünden onu bayıltmış ve sandalyeye bağlamıştır. Cass, Sam'i sorguya çeker. Ona uyuyup uyumadığını ve yemek yiyip yemediğini sorar. Sam, geldiğinden beri bu tarz şeylere ihtiyacı olmadığını söyleyince Castiel, ruhunu yoklamak için elini göğsüne sokar, fakat orada bir ruh yoktur. Dean, dedesi Samuel Campbell'i de Sam'i Cehennem'den çıkaran kişinin mezarından çıkardığını düşündüğünü söyler.
Böylece birlikte Samuel'in yanına giderler. Castiel Samuel'in ruhu hala var mı diye bakar, ve ruhunun olduğunu fark ederler. Cass, mekanı terk eder. Terk etmeden önce Sam'in ruhunu geri getirmek için her şeyi yapacağı adına söz verir.
Samuel: Castiel bu mu? Düşündüğümden daha cılızmışsın.
Castiel: Bu bir beden. Benim gerçek görünümüm yaklaşık Chrysler Binası kadar.
Dean: Tamam tamam. Övünmeyi kes.
6.07 Family Matters
Daha sonra Sam, Castiel'e dua eder ve Crowley'in bu işlerle bir ilgisi olduğundan şüphelendiğini söyler. Crowley'i bulmak için bir büyü yaparlar fakat Crowley korunuyordur. Cass, bu konuyu konuşmak için Samuel Campbell'i bulmalarında onlara eşlik eder ve oturup araştırma yaparlar. O sırada Cass, Dean ve Sam'in sakladığı bir pornoyu bulur ve izlemeye başlar.
Samuel Campbell Crowley'i nasıl bulacakları konusunda onlara açıklama yapar. Dışarı çıktıklarında Meg'le karşılaşırlar. Meg de Crowley'den rahatsızdır, bu yüzden oraya birlikte giderler. O sırada Castiel, Sam'in ruhunu geri getirmenin onu çok kötü etkileyeceğini çünkü ruhun bir senedir Lucifer ve Michael ile birlikte kafeste olduğunu söyler. Dean yine de ruhu geri istediği konusunda kararlı konuşur. Crowley'in mekanına gittiklerinde, mekanın iblisler, Cehennem Köpekleri ve büyülerle korunduğunu anlarlar.
Cehennem Köpekleri tarafından saldırıya uğramaktan son anda kurtulurlar. Bir odaya girip düşünürler. Meg, Cehennem Köpekleri'ni görebiliyordur, o yüzden ondan kalıp savaşmasını isterler. Aniden Meg, Castiel'in trençkotundan Melek Kılıcı'nı almak için onu öperek oyalar. Fakat beklenmedik bir şekilde Cass ona cevap verir ve bu öpüşmeden sonra herkesin şaşkın bakışları arasında bunu PizzaMan'den öğrendiğini söyler. Daha sonra ayrılırlar. Castiel, Samuel'in yaptığı Melek Defetme Sembolü ile sürgün edilir.
Bu sırada Meg ve kardeşler, Crowley'i bir Şeytan Kapanı'na sıkıştırmaya çalışırlar. Aniden Castiel elinde Crowley'in gerçek bedenine ait kemikleriyle dolu bir torbayla gelir. Crowley'e Sam'in ruhunu geri getirip getiremeyeceğini sorar. Crowley, iblislerin bu tarz bir şey yapamadıklarını söylediklerinde Cass, torbayı yakar ve Crowley yok olur. Sonraki bölümde, Ölüm'ün Sam'in ruhunu yerine koyduktan bir hafta kadar sonra Dean Castiel'i çağırır. Castiel ruhun gerçekten koyulduğunu ama Sam'in uyanmayabileceğini söyler. Çünkü Castiel'e göre, Sam'in ruhu derisi soyulmuş gibi hissettiriyordur.
Geçmiş yıla dair hiç bir şey hatırlamıyordur. Dean de ona gerçeği söylemek istemez. Sam, Castiel'e dua eder. Cass, onun iyi olduğunu gördüğünde sarılmaya çalışır fakat Sam bunun garip kaçacağını düşünerek tereddüt eder. Castiel, Sam'e uyanmasının bile bir mucize olduğunu ve şu an nasıl hissettiğini sorar. Sam, bunun ne demek olduğunu anlatmasını isteyince Cass, Ölüm'ün ruhunu geri koyduğunu söyler. Böylece Sam, Dünya'da bir yıl boyunca ruhsuz gezdiğini fark eder.
Balthazar, Titanic'i batmaktan kurtardıktan sonra, Dean ve Sam bu garip ölümleri araştırmak için yola koyulurlar. Kader, onlara da bir tuzak hazırlar, kafalarına büyük bir şey düşecekken Castiel gelir ve Kader ile konuşur. Kader, Castiel'e işine mani olduğunu şimdi de bu ruhları alması gerektiğini söyler. Castiel ve Balthazar'ın Cennet'te yeni ruhlar biriktirme amacını anlamıştır. Kader, Castiel'e eğer doğanın düzenini tekrar eski haline koymazlarsa kardeşleri öldüreceğini söyler. O sırada Balthazar, Kader'i öldürmek için arkasından bir bıçakla yaklaşıyordur, ama Castiel Balthazar'a durmasını söyler ve Kader'in teklifini kabul eder.
Dean ve Sam uyandıklarında, bu yaşananları rüya olarak hatırlıyorlardır. Dean, Castiel'e Balthazar'ın gerçekten de filmi sevmediği için mi gemiyi kurtardığını sorar. Castiel ise gözlerini kaçırır ve "Evet. Nedeni buydu." diye cevap verir.
Dean ve Sam, Eve'i öldürmek için Samuel Colt zamanına gönderildiklerinde, Castiel de küçük kirli sırrının öğrenilmesiyle uğraşıyordur. Rachel gelir ve Cass'e sırrını bildiğini söyler ve ona saldırır. Castiel, ondan özür dileyerek meleği öldürür. Fakat çok fazla yara almıştır, Bobby'nin odasına ışınlanır ve bayılır. Uyandığında, Bobby, kardeşlerin 24 saatinin azaldığını söyler. Castiel, onları geri getirecek kadar güçlü değildir, bu yüzden Bobby'den ruhuna dokunması ve güç alması konusunda rica eder. Bobby ise, çekeceği acıyı bile bile kardeşleri geri getirmek için bu teklifi kabul eder.
Castiel: Ruhuna dokunmama izin vermelisin.
Bobby: Dokunmak mı?
Castiel: Yapmak zorundayım.
Bobby: O zaman ellerini üzerimden çekme derim.
6.18 Frontierland
Sonraki bölümde, Sam, Dean ve Bobby Eve'i bulmak isterler. Fakat Castiel, Eve yakınlardayken güçlerini kullanamadığını söyler. Dean, Castiel'e güçlerini kullanamıyorken "trençkotun içindeki bir bebek" gibi olduğunu anlatır ve Castiel'in duygularını incitir.
Eve'i bulduklarında, onlara Crowley'in Araf'ı açmaya çalıştığını ve düzeni bozduğunu söyler. Dean, değişik bir şekilde Eve'in Phoenix Külü içmesini sağlar. Eve'i öldürdüklerinde, Castiel eski güçlerini geri kazanır ve gözlerini kapatmalarını söyler. Ellerinden çıkan güçle etraftaki yaratıkları öldürür.
Dean ve Sam Eve'in Crowley konusunda dediklerinde haklı olabileceğini anlatır, Cass de onlara araştıracağını söyler. Castiel gittikten sonra, Sam ve Bobby, Crowley'in hala hayatta olmasının nedeninin Castiel'in onu öldürmemesi olduğundan şüphelenirler.
Castiel, lokantada öldürdüğü bedenlere bakar, Crowley gelir ve Cass'in pisliklerini temizlemekten sıkıldığını söyler. Sonraki bölümün başında, Castiel oturup dua ediyordur, ve kendi hikayesini anlatmaya başlar. Başından beri yaşadıklarını, gördüklerini anlatır. Babiller, Sodom, Gomorrah, hepsi. Ama onun için şimdiye kadar olmuş en önemli şey Özgür İrade Takımı ile birlikte Kıyamet'i durdurması olduğunu söyler. Bu uğurda, karşı çıkmaya karar vermiş, ölmüş, ve Tanrı tarafından geri getirilmiştir. Bu sefer, Cehennem'e Sam'i kurtarmak için gitmiştir. Yaptığı şeyden gurur duyuyordur, ama Sam'i tamamen geri getirememiştir.
Cennet'e gidip meleklere Tanrı'nın özgürlüğe ve iradeye izin verdiğini anlattığında, meleklerin kafası karışır ve korkarlar. Ne yapacaklarını bilemezler. Bir kaç hafta sonra, bu durum Raphael'in kulağına gelir. Castiel ile konuşur, ona sadık kalması gerektiğini ve Lucifer ile Michael'ı kafesten çıkaracağını söyler. Castiel bunu kabul etmez ve bir iç savaş başlamış olur.
Castiel, bunun üzerine görünmez olarak Dean'in yanına gider. Yardıma ihtiyacı vardır, fakat olan şeylerden sonra Dean'den daha fazlasını istemenin iyi bir fikir olduğunu düşünmez. Bir anda Crowley gelir, bu durum hakkında konuşurlar, ve yardım edebileceğini söyler.
Ardından Castiel'i herkesin sonsuz bir sıra beklediği yeni Cehennem'e götürür. Raphael ile olan şeylerden haberi vardır. Castiel'e, Tanrı'nın onu savaşması için geri getirdiğini söyler. Raphael'i yenebilecek kadar güçlü olabilmesi için bir yöntem vardır: Araf'taki ruhları içine çekmek.
En başından beri Crowley ile çalışmıştır. Fakat hala kendini Winchesterların Koruyucu Meleği olarak görmektedir. Crowley, Eve'in öldürülmesi hakkında Castiel'i azarlar, kardeşleri her şeyin önüne koyduğunu ve bunun başına bela açacağını söyler. Castiel ise bu çıkışmadan sonra sıkıyorsa kendisine zarar vermesini söyler.
Görünmez olarak kardeşleri ve Bobby'i, Crowley'i avlarken izlemiştir. Kendisine dua ettiklerinde ise ortalarda görünmemeyi tercih etmiştir. Crowley'in üç iblisi kardeşlere saldırdığında, Castiel görünür hale gelmiş ve onları öldürmüştür. Crowley'in hayatta olduğunu doğrular. Bu da Sam ve Bobby'nin Castiel'den şüphelenmelerine yol açar.
Böylece Castiel'i Kutsal Yağ ile bir daireye hapsederler ve ona Crowley ile çalışıp çalışmadığını sorarlar. Castiel de söylemek zorunda kalır. Dean hayal kırıklığına uğrar ve ne olursa olsun bir iblisle iş birliği yapmadan önce kendilerine gelmesi gerektiğini söyler. Bir çok iblis bulutu gelir ve Castiel onlara kaçmasını söyler. Crowley gelir; Castiel'i serbest bırakır.
En sonunda, Castiel hikayesini anlatmayı bitirir. Tanrı'ya bir işaret için yalvarır, yaptığı şeyin doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyordur. Ama öte yandan, bu savaşı kazanmak için ne gerekirse yapacaktır.
Sonra Balthazar, Castiel'i çağırır. Crowley'le çalışıp çalışmadığını söyler. Cass, yalan söyler, ama Balthazar salak değildir. Olayı anlamıştır ve Castiel'e durmasını söyler. Castiel, Balthazar'a onunla olup olmadığını sorar, Balthazar "Evet" diye cevap verir.
Castiel Dean'e gider ve Lisa ile Ben konusunda özür diler. Dean ise kızgındır. Cass'ten bir dost olarak son bir isteği olur ve Lisa ile Ben'in hafızasını sildirir.
Sonralarında Castiel, Araf'tan çıkarılmış bir yaratık olan Dr. Visyak'ı bulur. Crowley ile birlikte Dr. Visyak'a işkence ederler. Visyak, durumu Sam, Dean ve Bobby'e anlatır. Ardından Castiel gelir ve Dean ile uğraşamayacağını, onu oyalamak için Sam'in Cehennem'le ilgili anılarını hatırlamamasını sağlayan duvarı yıkar.
Ardından Crowley'i bulur, ve anlaşma konusunda yalan söylediğini söyler. Ruhları 50 50 paylaşmayı düşünmüşlerdi; fakat Castiel tüm ruhları alacağını belirtir ve kanla birlikte ayrılır.
Castiel, Balthazar'ı çağırır, Dean'in olayı bildiğini ve aralarında bir köstebek olduğunu söyler. Balthazar'dan bunu öğrenmesini ister ve dikkatini dağıttıktan sonra onu öldürür.
Castiel, Araf'ı açmadan önce Crowley yanında Raphael ile birlikte gelir. Castiel korkmuş görünüyordur, onlara içinde kan olan kavanozu verir ve kaçar. Crowley ve Raphael Araf'ı açmaya çalıştıklarında ellerindeki kanın sahte olduğunu anlarlar ve ardından Castiel gelir, içinde milyonlarca ruh vardır. Elini şıklatır ve Raphael'i patlatır.
Dean ve Bobby'e döner, onları her zaman koruduğunu ve Dean'den ondan şüphelendiği için hayal kırıklığı duyduğunu söyler. Dean, Castiel'e bir aile olduklarını hatırlatır, ama Castiel artık bir aile olmadıklarını söyler. Sam, Castiel'i Melek Bıçağı ile bıçaklar, fakat bir şey olmaz. Çünkü Castiel artık bir melek değildir, o yeni Tanrı'dır. Eğer ona itaat etmezlerse, onları yok edecektir.
Sonraki bölümde, bütün dünyaya kendini yeni Tanrı olarak tanıtır. Fakat ruhları içine çekerken yanlışlıkla çok tehlikeli varlıklar olan leviathanları da içine çekmiştir. Bedeni patlamak üzeredir, bunu fark eden Castiel, Winchesterlardan yardım ister. Araf'ı tekrar açarlar ve içindeki ruhları boşaltır.
Geri dönerlerken aslında leviathanların içine tutunduğunu fark eder, Dean ve Bobby'e kaçmasını söyler. Ama artık çok geçtir, çünkü vücudunun kontrolünü kaybetmiştir. Leviathanlar, Dean ve Bobby'i savurduktan sonra beden patlamadan bir göle gider ve bedeni parçalarlar.
Dean, koşarak göle gelir ve kıyıda Castiel'in Trençkotu'nu bulur ve onu saklar.
Sam, Lucifer'ın Kafesi'nde yaşadıklarını hatırlayınca, çok zor günler geçiriyordur. Onu iyileştirmek için bir çok şey arayan Dean, Emanuel adında birinin sadece dokunarak insanları iyileştirdiğini öğrenir ve ona gider. Orada bir iblisle karşılaşır ve onu öldürdükten sonra merdivenin diğer ucunda ona dehşet içinde bakan Castiel'i görür.
Birlikte Sam'e giderlerken, Dean hala şaşkındır, Emanuel ile Cass hakkında konuşurlar ve Emanuel ona dostunun ihanet ettiğini söyler. Onu öldürüp öldürmediğini sorar. Dean "Hayır." diye cevap verir.
Markette, Dean bir çok iblis tarafından saldırıya uğrar ama Meg onu kurtarır. Meg, Castiel'in geri döndüğünü duyduğunu ve ona ihtiyacı olduğunu söyler. Dean ise bunu Cass'e hatırlatmayacaktır, Meg de onla gelmek karşılığında susmayı kabul eder.
Hastaneye gittiklerinde, etrafta bir çok iblis vardır. Meg dayanamaz ve Emanuel'e aslında bir melek olduğunu ve gidip savaşmasını söyler. Emanuel, yani Castiel iblislerin şaşkın bakışları arasında onları öldürürken yaptığı her şeyi hatırlar, ve Dean'den özür diler. Dean de ona trençkotunu geri verir.
Sam'e yaptığı şey için özür diler, onu kurtaramayacağını ama bilinçaltını alabileceğini söyler. Kendi hafızasıyla Sam'inkini değiştirdikten sonra kendisi Lucifer'ı görmeye başlar, ve hastaneye yatar. Meg de ona göz kulak olmak için hemşire olarak işe girer.
Castiel uzun bir süre akıl hastası olarak gezdikten sonra, Dean ve Sam'e leviathanları öldürmeleri konusunda yardım eder. Dick Roman'ı öldürürler fakat o ölürken ona çok yakın durdukları için beraber Araf'a giderler. Araf'ta yanyana durmamaları gerektiğini söyler ve ardından kaybolur.
Dean onu bir gölün kenarında bulur, ama Castiel buna fazla sevinmez. Benny ve Dean ile birlikte çıkışa doğru giderler, Dean onu çıkarmaya çalışırken elini bırakır ve orada kalmayı tercih eder.
Ardından Naomi önderliğinde Cennet tarafından oradan kurtarılır ve kardeşlerin yanına gider. Kardeşler buna çok şaşkındırlar, ve Cass'in yeni tavırları yüzünden rahatsızdırlar. Çünkü artık Castiel, Cennet'in çok önemli bir mevkiinde Naomi tarafından fark edilmeden yönetiliyordur.
Castiel'in yaptığı şeyler Dean ve Sam'e çok anlamsız gelmeye başlar, Samandiriel'i öldürür, kötü polisi oynar vs. ve Castiel onlara melek tableti konusunda Naomi emrettiği için yalan söyler. Dean ve Sam bunu öğrendiklerinde Castiel'e çok kızarlar, ve Naomi Castiel'e Dean'i öldürmesini söyler.
İşte tam da bu anda, Castiel bir şeylerin ters gittiğini anlar ve Naomi'nin isteklerini redetmekte ısrar eder. En sonunda bedeni Naomi kelimesini dile getirir, Dean şaşırır. Ardından onu dövmekten kendini alıkoyamaz, onu tam öldürecekken, Naomi onları veya kendilerini seçmesini söyler. Castiel, Naomi'nin emirlerinden kaçar, Dean'i iyileştirir, Melek Tableti'ni alır ve yok olur.
Daha sonra Melek Tableti'ni sürekli kaçırır fakat önce Naomi sonra Crowley tarafından rehin alınır. Crowley, aslında en baştan beri Castiel'in içine sakladığı Melek Tableti'ni çıkarır. Castiel oradan kaçar fakat çok yaralı bir şekildedir. Dean onu yolun ortasında yatarken bulur.
Castiel uyandığında, beklediği karşılamayı göremez. Dean ona çok kızgındır, ve hiç bir şekilde yanında istemiyordur. Dean ve Sam ayrıldıktan sonra, Castiel bir markete gider ve alışveriş yapar. Dean'in gönlünü almak için turta almayı da unutmaz.
Castiel: Turta nerde?
Tezgahtar: Sanırım bitti.
Castiel: Anlamıyorsun. O turtaya ihtiyacım var!
8.22 Clip Show
Sekizinci sezon finalinde, Metatron ona Cennet duruluncaya kadar orayı kapatmayı önerir. Castiel bunu mantıklı bulur ve gereken üç testi yapacaktır. İkinci testi bitirdiğinde Naomi gelir ve bunu yapmamasını ister, eğer testler biterse Sam ölecektir. Castiel Dean'i Sam'in yanına götürdükten sonra Cennet'e döner. Naomi'nin öldürülmüş olduğunu gördükten sonra Metatron tarafından ele geçirilir.
Metatron, bu testlerin Cennet'i kapatmak için değil, Cennet'i dağıtmak için olduğunu söyler. Castiel'in özünü alır, gidip hayatını yaşamasını, ölünce kendisini bulmasını söyler ve onu Dünya'ya gönderdikten sonra bir çok melek de ardından düşmeye başlar. Castiel ise bir ormanda yerde yatarak uyanır, meleklerin düşüşünü görür ve endişe ile gökyüzüne bakar. Castiel, Colorado'da uyanır, melek radyosunu hala duyduğunu fark eder, başı dönmeye başlar. Fakat bir anda gelen arabanın çarpmasıyla eline incitir ve acı çekmesiyle şaşırır. Ona çarpan adam, onu şehir merkezine götürebileceğini söyler. Castiel kabul eder, adam ona para verir. Cass, motorcu birine telefonu kapatmasını emreder, iri kıyım adamla minik bir tartışmaya girerler ve Cass güçlerinin olmadığını fark edince oradan uzaklaşır. O sırada Cennet'ten düşmüş meleklerden biri ile karşılaşır. Kızla arkadaş olduklarını düşünür. Dean'i arar, fakat Dean ona meleklerden uzak durmasını söyler. Castiel de melekten ayrılmaya karar verdiğinde kız, Castiel'in kafasına bir boru ile vurarak onu bayıltır ve Cass bir arabada uyanır.
Kızın, Castiel'in bedenini istediğini öğrenir. Castiel ise, durumdan kurtulmanın tek yolunun arabayı yoldan çıkarmak olduğunu fark eder ve direksiyonu kırar. Kız, ön camdan fırlar. Çok ağır yaralanır fakat hala melek olduğu için ölmez. Castiel, meleklerle aynı tarafta olduğunu ve yardım etmek istediğini söyler. Ancak kız, Castiel'i kışkırtınca onu bıçaklamak zorunda kalır.
Üstü başı kan olmuş bir şekilde çamaşırhaneye girer, trençkotunu makineye atar fakat gözleri yemeklere takılır. Elindeki paraları kıyafete değil yemeğe vermek zorunda kalır. Hayatında ilk defa bir su alır ve içer.
Castiel, Dean'lerin yanına dönebilmek için para biriktirmelidir, bu yüzden evsizler barınağında kalır ve kilisenin çöplerini temizleyerek para biriktirmeye başlar. İnsanlığa alışmakta çok zorluklar çekiyordur. Bir gün, yine temizlik yaparken melekler tarafından öldürüldüğü belli olan rahipleri görür. Ve barınaktan ayrılır.
Akşam, sokakta yaşayan insanlarla kalan Cass, bir otobüste uyur. Meleklerden biri onu öldürmeye çalışır, ve kendini savunur. Fakat kolu yaralanmıştır.
Ertesi sabah sokakta, yemek kokusunun verdiği açlık hissi, değişik insanlar görmenin ve savunmasızlığın verdiği korku hissi, göğüs dekoltesini gördüğü kıza karşı duyduğu cinsel haz, hepsi Cass'e çok yenidir. Cass ise, elindeki parayı meleklerden korunmak için Enochian dilinde bir dövme yaptırmaya verir.
Bir kiliseye gider ve dua eden bir kadın görür. Kadına, dualarının boşuna olduğunu söyler. Fakat kadın, Castiel'in dinsiz olduğunu ve onun dinsiz olmasının kendi dinine zarar vermediğini söyler.
Yine acıkan Cass, bir binanın çöplerini karıştırırken bir kadın onu görür. Castiel'e sandviç verir. Akşam yağmurda dışarı çıktığında binanın altında soğuktan titreyen Castiel'i görür ve onu evine alır. Kızın adının April olduğunu öğrenir. Yarasını sararken yakınlaşırlar, ve bu yakınlaşmanın sonu yatakta biter.
İlk cinsel deneyimini yaşayan Cass, ertesi sabah uyandığında, melek kılıcının April tarafından alındığını görür. April, aslında Castiel'den bilgi almaya çalışan bir melektir. Cass'e işkence yapar, Dean ve Sam odaya girince ise Cass'i öldürür. Dean, April'ı öldürdükten sonra Cass'in ölü olduğunu öğrenir. Zeke, Castiel'i diriltir, fakat Dean, hem Cass'e hem de Sam'e yalan söyler.
Castiel, Harflerin Adamları'nın mekanına geldiğinde, yaşadığı şeyleri Dean ve Sam'e anlatır. Ardından yemek yemeye gider. Zeke tarafından birnevi tehdit edilen Dean, Castiel'den evi terk etmesini ister ve bölüm Cass'in hayal kırıklığı dolu bakışları ile biter.
Castiel, bundan böyle bir markette işe girmiştir. Bir olay olduğunu öğrenince Dean'i arar, Dean geldiğinde ise ona tek başına gitmesini söyler. Yine de onunla olay yerine gider ve Ephraim adlı meleğin Cennet'teki görevini devam ettirdiğini görür, bu melek, üzgün olan melekleri acısız bir şekilde öldürmektedir. Bunu insanlar üzerinde de deniyordur.
Aynı zamanda Castiel, çalıştığı marketin sahibinden randevu teklifi aldığını sanıyordur. Bu yüzden akşam randevusu vardır. Dean'le gelemeyeceğini söyler.
Ama Nora, onu randevuya değil bebeğine bakmaya çağırmıştır. Castiel, bunu fark ettiğinde şaşırır ama çaktırmaz. Bebekle evdeyken, onla konuşur, biraz sitemli bir şekilde.
Bu yüzden Ephraim Cass'in yanına da gelir fakat Dean Cass'e yardım eder ve Ephraim'i öldürürler. Cass, Dean'den tekrar onu markete bırakmasını ister.
Ardından Cass ve kardeşlerin yolu bir melek katliamı olayında kesişir. Cass, insanlığa iyice alışmış, içip sarhoş olmaya başlamıştır. Fakat Gadreel onu yanında istemiyordur, Dean de durumu açıklayamadığı için Cass'in kalbi sürekli kırılıyordur.
Bunun üzerine Cass, dua etmeye karar verir, saatler sonra bir meleğe ulaşır fakat bu melek takip edilmiştir. Malachi tarafından esir alınır, işkence görür. Theo'yu tuzağa düşürerek özünü alır. Cass, yeniden bir melek olmuştur.
İşkence görürken Ezekiel'ın öldüğünü öğrenir ve bunu Dean'e söyler. Aynı zamanda eğer bir savaş geliyorsa, buna hazırlanması gerektiğini belirtir ve telefonu kapatır.
Notlar
*Yazı boyunca Şeytan yerine İblis kelimesinin kullanılmasının nedeni, Şeytan kelimesinin "Demon" değil de "Satan" ya da "Devil" kelimesinin tam karşılığını olmasıdır. Devil bir tane vardır; fakat bir çok Demon olabilir.
*Castiel'in ismi ilk kez 3.06 Red Sky at Morning bölümünde Sam'in yaptığı ayinde okuduğu bir çok melek isminden birinde geçmiştir.
*Eric Kripke, Castiel'in tarzını yaratırken John Constantine'den esinlenmiştir.
*Castiel karakteri için Misha Collins'ten önce, dizide Lucifer'ı oynayan Mark Pellegrino ile görüşülmüştür. *Dizinin yazarları Castiel'i Cass olarak kısaltırken, çoğu fan Cas olarak kısaltıyor.
*Hayranlar, Castiel'i Dean ile, Meg ile, Balthazar ile, Gabriel ile birlikte görmek isteyenler olarak bölünmüştür.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder