26 Aralık 2013 Perşembe

Crowley

Crowley, son zamanlarda Cehennem'in Kralı haline gelmiş, normalde Kesişen Yolların Kralı ve Lilith'in sağ kolu olan kırmızı gözlü bir iblistir. Lucifer kafesteyken Cehennem'in Kralı olan Azazel'in yerine göz dikmiş, bu yüzden kardeşlerle müttefik olmuştur. İstediğini aldıktan sonra, Cehennem'ini genişletmek istemiş, o yüzden Castiel ile bir anlaşma yapmıştır. Castiel'in anlaşmayı bozması dolayısıyla onu öldürmeyi hedeflemiş, ve meleklerden kurtulmak için Melek Tableti'ni bulmayı amaçlamıştır. İnsanken, 17. yüzyılda yaşamış İskoç bir terzi olduğunu, gerçek adının ise Fergus MacLeod olduğunu açıklamıştır. Penis boyunu büyütmek için bir iblise ruhunu satmış, gördüğü işkenceler sonucunda kendisi bir iblise dönüşmüştür. Annesi bir cadıdır ve kendisine bir kaç numara öğretmiştir. Bedeni, New York'ta başarılı bir ajana aittir. Cehennem Köpekleri'ne komut verebilir. Crowley karakteri, Mark Sheppard tarafından canlandırılmaktadır.
Kişisel Bilgiler
Doğum Tarihi: 1661

İlişkiler
Lilith (Öldü)
Naomi (Öldü)

Ayrıntılı Bilgi
Crowley, ilk ortaya çıktığında Dean ve Sam onu öldürmeyi amaçlar, fakat Crowley, onlarla aynı şeyi istediğini ve Colt'u vereceğini söyler. Lucifer'ın bir melek olduğunu hatırlatır ve iblislerin umrunda olmadığını söyler. Crowley de Tanrı'sına pek sadık değildir. Bu yüzden kardeşlere yardım eder, fakat Colt Lucifer'ı öldürmez.
Bir Cehennem Köpeği kardeşlere saldırdığında ortadan kaybolur, bir kaç dakika sonra ise yanında kendi Cehennem Köpeği ile gelir. Orada, "Mine is bigger" (Benimki daha büyük) diyerek neden ruhunu sattığı konusunu da açıklığa kavuşturur.
Colt, Lucifer'da bir işe yaramayınca Mahşerin 4 Atlısı'nın yüzüklerini toplamaları konusunda da onlara yardımcı olur. Lucifer'ın nerde olduğunu bulmak istediklerinde Bobby ile bir anlaşma yapar, ruhunu geri vereceği konusunda söz verir. Bunu yanında, Bobby sormasa bile sakat olan bacaklarını düzeltir.

Crowley: Bobby, orada öylece oturacak mısın?
Bobby: Yok, birazdan dans edeceğim.
5.20 The Devil You Know
Bobby: Neden fotoğraf çektin?
Bobby: Neden dilini kullandın?
5.21 Two Minutes to Midnight
Çok sonra, Dean ve Sam, büyükbabaları Samuel Colt'un Crowley için çalıştığını, karşılığında Mary'i dirilteceğini öğrendiği için istediği alfaları bulmaya çalıştığını öğrenir. Crowley'e bunu sorarlar ve Crowley, Araf'ın yerini öğrenmek istediğini söyler.
İleriki bölümlerde, Cehennem'de Lucifer yandaşları için terör estiren Crowley'den sıkılan Meg, kardeşler ile ittifak kurar. Castiel, Crowley'i bir Şeytan Kapanı'na hapseder ve Sam'in ruhu hakkında bir şey bilip bilmediğini sorar. Crowley bilmediğini söyleyince, Castiel, onun gerçek bedenini yakar. Burası, Crowley'in öldüğünü sandığımız noktadır.
Daha sonra Sam ve Dean, Eve'den Crowley'i bulmaya çalıştığını öğrenirler. Dean Eve'i öldürür ve mekanda çıkan kargaşa yüzünden Castiel herkesi öldürür. Son sahnede Cass, cesetlere bakar ve arkadan Crowley gelerek, daha kaç kere arkasını toplaması gerektiğini sorar.
Crowley'in öldüğü sanılması, onu öldüren kişinin de Castiel olması Sam ve Bobby'i şüphelendirir. Aslında haklıdırlar da. Castiel, Cennet'teki iç savaşta yardıma ihtiyacı olduğunda Dean'in yanına gidememiş, Crowley ile anlaşmıştır. Amaç, Araf'ı açıp ruhları 50 50 paylaşmaktır.
Fakat işler istediği gibi yürümez ve Castiel anlaşmayı bozar. Crowley, Raphael'in yanına geçer ama Castiel Raphael'i öldürünce içinde büyük bir kin ile yok olur.
Yedinci sezon başında Castiel, Crowley'i bulur. Crowley kendisini öldüreceği düşüncesiyle teslim olur fakat Castiel onun yerine Cehennem'in Kralı ile arasını iyi tutmak ister. Bu durum Crowley'i sevindirir.
Leviathanlar ortaya çıktığında, onlarla anlaşma yapmak için Dick Roman ile konuşur, fakat Dick'in kendisinden iğrendiğini söylemesi üzerine leviathanların tarafına geçemeyeceğini anlar.
Kardeşler, leviathanları öldürmenin yolunu bulduklarında, düşmüş bir iblisin kanına ihtiyaç duyarlar, Crowley ile bu durumunu konuşurlar. Olay Dick'in kulağına gidince Dick, Crowley'den onlara sahte kanı vermesini ister. Crowley kabul eder.
Fakat, oldukça gururlu ve kinci biri olarak Crowley, Dick'in kendisine yaptığı hakaretin bedeli olarak sahte kan yerine gerçek kanını verir ve Dick ölür.
Şeytan Tableti hakkında gerçeği öğrendiğinde, birlikte bir açık arttırmaya giderler, orada tableti almak için Ay'ı, Üstsüz Mona Lisa'yı ve kendi ruhunu ortaya koyar, fakat yine de alamaz.
Samandiriel'i kaçırır ve beynindeki frekanslara ulaşmaya çalışır. Dediği şeyleri anlaması nedeniyle Crowley'in Enokyan dili bildiğini düşünebiliriz. En sonunda ortada bir Melek Tableti olduğunu öğrenir ve onun peşine düşer. Tabletin bulunduğu mahzenleri Azazel'in öğrencilerinin bildiğini öğrenince Meg'e işkence yaparak öğrenmeye çalışır fakat Meg söylemez. Ardından kardeşler, Meg ve Castiel'in peşinden gider. Ama Meg, onu oyalayarak Castiel ve Winchesterların kaçmasını sağlar. Bu kendi ölümüne mal olur.
Daha sonra Melek Tableti ile kaçan Castiel'in peşine düşer, fakat Naomi onu daha önce bulur. Naomi'yi tehdit ederek Castiel'i rehin alır. Melek Tableti'ni Castiel'in göğsünden çıkarır.
Cehennem'in Kapısı'nı kapatmaya çalışan kardeşlere bir oyun oynar, şimdiye kadar kurtardıkları herkesi tek tek öldürür, eğer bu davalarından vazgeçmezse de devam edeceğini söyler.
Crowley'in Telefon Numarası, 666
Dean: You son of a bitch!
Crowley: Son of a witch, actually. My mom taught me a few things.
8.22 Clip Show
En sonunda kardeşler, tableti vereceklerini söyleyerek Crowley'i çağırırlar. Crowley ile anlaşmayı imzalayacaklarken Dean Crowley'i kelepçeler. Üçüncü test olarak bir iblisi iyileştirmeyi üzerinde deneyeceklerdir.
Saatler sonra Crowley, Sam'in kolunu ısırarak o kanla iblislere haber verir. Abaddon gelir, fakat tam olarak anlaşamazlar. Abaddon, rejim değişikliği konusunu açınca Crowley kabul etmez ve Abaddon onu bayıltır. Sam ise Abaddon'ın bedenini yakarak kaçmasını sağlar.
Bu durum Crowley'i çok duygulandırmış olacak ki Sam'e teşekkür eder, birden artık sevilmek istediğini söyler. Gözleri yaşlanır. Sam bu duruma şaşırıyorken, Crowley de en az onun kadar şaşkındır.
Evet, insan kanı enjekte etmek onu insana dönüştürüyordur. Artık Crowley, yaptığı kötü şeyleri hatırlayıp, bunlar hakkında göz yaşı dökebiliyordur. Testin bitmesi için yalnızca bir adım kalmışken Dean'in Sam'i durdurmasıyla, Crowley insan olamamıştır. Ve sitemizin sızdırdığı 9. sezon bölümünde de eski hallerine geri döndüğü görülmektedir.
Sam, Dean'e Crowley konusunu açtığında onun hala ölmediğini öğrenir. Dean, bagajını açar ve Crowley'i gösterir. Beraber Harflerin Adamları'nın mekanına giderler, ve Crowley'i konuşturmaya çalışırlar. Dünya üzerinde tüm iblislerin isimlerini isterler, fakat Crowley vermez. Onu o karanlık odada yalnız bırakarak işkence yapmaya karar verirler.
Crowley, Kevin'ın aklına girerek kendisini serbest bıraktırmaya çalışsa da Dean, Kevin'ı durdurur ve Crowley dünya üzerindeki bütün iblislerin ismini vermeye başlar.
Sezonun 6. bölümünde, Kevin'ın tableti yanlışlıkla doodle'a (anlamsız semboller) çevirmesiyle tek çare bütün dilleri bilen Crowley olmuştur, Sam ne kadar uğraşsa da Crowley'e yazıyı okutturamamıştır. En sonunda istediğini yapıp, Abaddon'la iletişime geçmesini sağlamır.
Abaddon, artık Crowley'in devrinin bittiğini söyler, ama Crowley ısrarcıdır.
Crowley de yazıyı okur ama meleklerin tekrar Cennet'e sokulmasının bir yolu olmadığını söyler. Ayrıca bölüm sonunda Sam, Crowley'in kendine Kevin'ın kanını enjekte ettiğni görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder