26 Aralık 2013 Perşembe

Dean Winchester

Dean, 24 Ocak 1979 Lawrence/Kansas doğumludur. Adını büyükannesi Deanna'dan almıştır. Babası John Winchester'ın ona verdiği 1967 model bir Chevy Impala kullanır ve ona "bebeğim" diye hitap eder. Annesinin alyansını ve Sam'in doğum gününde kendisine verdiği bir kolyeyi takar. Göğsünde İblisler tarafından ele geçirilmeyi önleyen bir dövme vardır. Cehennemden çıkarılmasının izi olarak sol omzunda yanık bir el izi vardır. Uçmaktan ve farelerden nefret eder. En sevdiği şarkı Led Zeppelin'in Ramble On ve Traveling Riverside Blues şarkılarıdır. Michael'ın gerçek bedenidir, ama ona evet demeyi reddetmiştir. Sade kahve, Peanut M&Ms, Classic Rock, kadınlar, Impala ve turtaya bayılır. Favori sözü: Son of a Bitch.
Dean Winchester karakteri, Jensen Ackles tarafından canlandırılmaktadır. Gençlik ve çocukluk yılları 1.18 ve 3.08'de Ridge Canipe, 4.13'te Brock Kelly, 5.07'de Chad Everett, 5.22 ve 7.10'da Nicolai Guistra tarafından canlandırılmıştır.

Kronoloji
* 4 yaşında - Annesi Sarı Gözlü İblis Azazel tarafından tavanda yakılarak öldürülür.
* 6 yaşında - Şişeleri nişan alarak ateş etme antremanlarına başlar.
* 10 yaşında - Dean bir anlığına Sam'i yalnız bırakır ve bir Shitgra Sam'e saldırır.
* 12 yaşında - İlk kesik namlulu çiftesini yapmıştır.
* 12 yaşında (13. doğum gününe 1 ay kala) - Yıl başında Sam'den bir kolye alır.
* 16 yaşında - John'la avlanmaya başlar.
*18 yaşında - John ve Sam'le birlikte bir kurt adam avlar.
* 20 yaşında - Lisa Braeden ile "Hayatının en esnek hafta sonunu" yaşar.
* 26 yaşında - Babası kaybolur ve Sam'le onu aramaya başlarlar.

Kişisel Bilgiler
Doğum tarihi: 24 Ocak 1979
Ölüm tarihi:
2006 (John'un ruhunu satmasıyla geri döndürüldü)
2008 (Yüzlerce kez öldükten sonra Gabriel tarafından geri döndürüldü.)
2008 (4 ay sonra Castiel tarafından geri döndürüldü.)
2010 (Joshua tarafından geri döndürüldü.)

İlişkiler
Cassie Robinson
Jo Harvelle (Öldü)
Lisa Braeden

Ayrıntılı Bilgi
Dean, babası bir kaç haftadır eve dönmeyince endişelenmeye başlar ve son çare olarak Stanford'a okumak için giden küçük kardeşi Sam'le konuşmaya yola çıkar. Orda, kardeşinin sevgilisi Jessica ile tanışır. Babasını bulmak istediğini ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyler. Sam de yalnızca bir avlığına kardeşine yardım etmeyi kabul eder.
Birlikte yola çıkarlar. Babasının bıraktığı ipuçlarıyla yaratığı avladıktan sonra Sam bir daha avlanmamak üzere evine döner. Fakat tıpkı 23 yıl önce annesine olduğu gibi kız arkadaşını da tavanda yanar halde bulur. Böylece babasının nerede olduğunu bulmak, annesini ve kız arkadaşını öldüren bu yaratığı yok etmek hayatının amacı haline gelir.
Sam avlanmayı pek sevmiyordur, kendini her zaman toplumdan uzak hissediyordur. Yapmak istediği tek şey o yaratığı bulup öldürmektir, ve bu yüzden sabırsızlanıyordur. Ama Dean, onu kalıp kendisiyle birlikte avlanması konusunda ikna etmeye çalışır.
     
"Dean: Belki de babamız kaldığı yerden bizim devam etmemizi istiyordur. İnsanları kurtarmak, yaratık avlamak, aile mesleği."
  1.02 Wendigo
Uzun süre kardeşiyle birlikte, babasının günlüğünden yardım alarak yaratık avlarlar. Daha sonra John ortaya çıkar ve yaratığa çok yaklaştığını söyler. Annelerini ve Sam'in kız arkadaşını öldüren yaratık sarı gözlü bir iblistir.
Oğullarına o iblisi öldürebilecek tek silah olan Colt'u verir. Sarı gözlü iblis, babalarının vücudunu ele geçirmiştir. Dean'i öldüresiye döver. Dean babasına bedenin kontrolünü alması için yalvarır, ve John kontrolü alır. O sırada Sam Colt'u eline alır ve büyük bir öfkeyle silahı doğrultur. John da hırslı kişiliği yüzünden kendisini öldürmesi için Sam'e emir verir. Ama Dean Sam'e kurşunu sıkmaması için yalvarır, çünkü eğer kurşunu sıkarsa iblisle birlikte babası da ölecektir.

Nihayetinde Sam vazgeçer ve sarı gözlü iblis bedenden kaçar. Final sahnesinde Sam, ağır yaralanmış Dean'i hastaneye götürürken bir iblis tırla arabalarını paramparça eder.

Yeni sezon Dean'in komadan uyanmasıyla başlar. Aslında Dean komadan kalkmamıştır, ölmek üzeredir. Bunu fark etmesi biraz zaman alır. İnsanların canını alan Ölüm Meleği'ni görebiliyordur artık. Melek ona gelmesini söyler; fakat Dean daha yapacak çok iş olduğunu düşünür ve melekten kaçar.

John, Dean'in ölmek üzere olduğunu fark edince sarı gözlü iblis yani Azazel'le bir anlaşma yapar. Colt'u ve kendi ruhunu satar. Gitmeden önce Dean'e Sam'i her ne pahasına olursa olsun korumasını, koruyamazsa öldürmesini söyler. Böylece büyük soru işareti bırakarak ölür ve ruhu Cehennem'e gider. Dean ise iyileşir.

İkinci sezonda, kardeşlerin o zamana kadar avlanırken yaptığı yasa dışı işler başlarına bela açar ve FBI Ajanı Victor Henriksen tarafından yakalanmalarına sebep olur. Ancak Winchesterlar burda da hayat kurtarmaya devam ettikleri için polis memurlarının çoğu minnettarlık göstergesi olarak kaçmalarına izin verir.

İleriki bölümlerde bir Cin Dean'e saldırır ve onu uyutur. Rüyasında isteği hayatı görmesini sağlar. Fakat Dean bunların gerçek olmadığını anlayınca kendi çabalarıyla gerçek Dünya'ya geri döner. Bu da onun kanında avcılık olduğunun ve kardeşine ne kadar değer verdiğinin ispatıdır.

Sezon sonuna doğru, Azazel Sam ve diğer psişik çocukları bir kasabaya hapseder. Dean ve Bobby, kasabanın yerini öğrendiklerinde oraya giderler; fakat Sam'i tam bulduklarında Jake Sam'i bıçaklar ve öldürür. Dean, Sam'i hayata getirmek için Kesişen Yolların İblis'i ile bir anlaşma yapar. Sam'in ruhuna karşılık 1 yıl sonra kendi ruhunu verecektir.
Sam uyanınca birlikte Samuel Colt'un hazırladığı iblis kapanına giderler. Jake bu kapanı ve Cehennem'in Kapısını açmıştır. Orada Azazel'i görürler. Mücadele verirler; fakat Azazel Dean'i alt eder. Azazel, Dean'e %100 saf Sam'i geri getirmediği söyleyerek kafasını karıştırır. Onu tam vuracakken Cehennem'den çıkan babası Azazel'i tutar ve onu oyalar. Dean Colt'u alır ve Azazel'i omzundan vurur. Azazel böylece ölmüş olur. Babalarını görmenin şaşkınlığı içinde kardeşler, yollarına devam ederler.

Dean, 1 yılının kaldığının farkındadır ve bu 1 yılı çok güzel geçirmek ister. Cehennem'den korkmadığına kendini inandırmıştır. Bir gün Bobby komaya girer, onu geri getirmenin tek yolu onun kafasına girmektir. Dean ve Sam, Afrika Otu içerek Bobby'nin kafasına girerler. Dean, kendisinin bir iblis versiyonunu görür.
     
"İblis Dean: Benden kaçamazsın Dean. Öleceksin. Ve dönüşeceğin şey bu!"
3.10 Dream a Little Dream of Me
Dean Sam sayesinde uyanır ve ona hala değer verdiğini anlar. Ama aynı zamanda artık zamanı azalmıştır ve Cehennem'e gitmek istemiyordur. O sırada Bela, Colt'u Winchesterlardan çalmıştır.
3.11 Mystery Spot bölümünde, Şakacı'nın kardeşler için bir oyunu vardır. Sam her sabah radyoda Asia - Heat Of The Moment şarkısıyla bir Salı gününe uyanıp, Dean'in çeşitli şekillerde ölümünü izlemek zorundadır. Her gün Dean'e bu durumu anlatır, Dean bu işi çözeceklerini söyler, ama çözemeden ölür. Her gün aynı olaylar yaşanır ve Sam çıldıracak seviyeye gelir. Dean'in ölümünü yüzlerce kez izlemiştir.

"Sam: Bugün Salı, değil mi? Tamam ama dün de Salı'ydı!"
3.11 Mystery Spot
Şakacı bunu yapmasının nedeninin bir ders almaları olduğunu söyler. Onlar birbirlerinin zayıf noktalarıdır. Onlardan bunu aşmalarını ister ve Sam'in Çarşamba gününü yaşamasına izin verir.
Sonraki bölümde kardeşler, Bela yüzünden bir kez daha FBI Ajanı Victor Henriksen'a yakalanırlar. Durumu artık anlatmaya karar vermişlerdir. İblislerin gerçekten var olduklarını ve eğer serbest bırakılmazlarsa çok kişinin zarar göreceğini söylerler. Victor, başka bir FBI Ajanı'nın iblis tarafından ele geçirildiğini görünce kardeşleri serbest bırakır ve emir almaya hazır olduğunu söyler. Ruby yardım etmek için gelir. Dışarıda yüzlerce iblis vardır. Onları savurmak için bir bakirenin kanına ihtiyaç vardır, odadaki tek bakire Nancy kabul eder; fakat Dean buna karşı çıkar.
Hep birlikte iblislere karşı savaşırlar, ses sisteminden Şeytan Çıkarma Ayini yaparlar ve iblislerin hepsi Cehennem'e gider. Olay bitti düşüncesiyle olay yerinden ayrılırlar.
Fakat haberlerde cezaevinin patladığını ve bütün arkadaşlarının öldüğünü görürler. Ne olduğunu Ruby'e sorduklarında, Ruby, Lilith'in geldiğini ve gerçekten sinirli olduğunu söyler.
İlerleyen bölümlerde, Dean kendisini Cehennem'den kurtarmak için yollar arar. Zaman yaklaştıkça Dean Cehennem Köpekleri'nin seslerini duymaya, halüsinasyonlar görmeye başlar. Artık iblislerin gerçek yüzünü de görebiliyordur. Cehennem Köpekleri Dean'i almaya gelmiştir. Onları duyuyor, fakat göremiyordur. Ruby, Sam ve Dean bir odaya saklanırlar ve kapıyı tuzlarlar. Ama Ruby'nin ele geçirdiği bedeni Lilith ele geçirmiştir. Dean bunu fark ettiğinde çok geçtir. Lilith kapıyı açar ve Cehennem Köpekleri'ni üzerine salar. Sam sabit bir şekilde duvardayken Dean'in parçalanarak öldürüldüğünü görür. Lilith Sam'i öldürmeye çalışır ama yaptığı şey işe yaramaz, bedeni terk eder ve kaçar. Sam ise ölü kardeşinin bedenine bakar ve ağlamaya başlar.
O sırada Dean çoktan Cehennem'e gitmiştir ve işkence görmeye başlamıştır. Sam'in kendisini kurtarması için yalvarıyordur ama bu hiç de işe yaramıyordur.

Yeni sezonda 4 ay boyunca ölü olan Dean mezarından hiç bir şey olmamış gibi kalkar. Yakınlardaki bir markete girer. Su içip, yemek yedikten sonra aynada kendisine bakar. Cehennem Köpekleri'nin vücudunu parçalayışına dair hiçbir iz yoktur, fakat kolunda bir el izi vardır. O sırada çok yüksek bir ses duyar, camlar kırılır, Dean koşarak oradan uzaklaşır. Sam'in ruhunu sattığını düşünür ve Bobby'nin yanına gider. Bobby ilk başta inanamaz ama Dean her testi geçer. Birlikte Sam'in yanına giderler ama Sam Dean'i onun kurtarmadığını söyler. İblisler de Dean'i kimin kurtardığını öğrenmeye çalışıyordur ve bu güçten korkuyorlardır.
Bobby bunu bulabilecek bir psişik tanıyordur. Birlikte Pamela Barnes'ın yanına giderler. Bir ayin düzenlerler. Pamela bu varlığın isminin Castiello olduğunu öğrenir ve gerçek formunu görmek ister. Castiello onu uyarır; fakat Pam devam edince gerçek formunu görür ve gözleri yanar. Hastaneye kaldırırılır.
Dean oteldeyken aynı sesi tekrar duyunca Bobby ile birlikte o varlığı çağırmaya karar verirler. Her tarafa Şeytan Kapanı vs. gibi koruyucu materyaller yerleştirirler. Ayin düzenlerler ve kapı açılır. Kapıdan gelen varlığa ateş ederler ancak ölmez. Yaklaşınca Dean, iblisleri öldüren Ruby'nin Bıçağı ile onu bıçaklar fakat yine işe yaramaz. İyice şaşıran Dean, onu Cehennem'den kurtaranın bir melek olduğunu öğrenir.

"Dean: Sen de kimsin?
Castiel: Ben seni sıkıca tutup, Cehennem azabından kurtaranım."
4.01 Lazarus Rising
Dean Sam'in psişik güçlerini kullandığını ve Ruby'nin geri döndüğünü öğrenir. Sam abisinin isteğiyle güçlerini kullanmayı bırakır. 10. bölümde Dean Sam'e Cehennem'de yaşadıklarını hatırladığını söyler. Orada zamanın yavaş geçtiğini, 4 ayın 40 yıl sürdüğünü, her gün sabaha kadar doğranıp, kesilip, oyulup, işkence gördüğünü, ve bedeninin yenilenip işkencenin tekrar başladığını anlatır. 30 yıl boyunca Alastair'in ruhlara işkence etmesi karşılığında ona işkence etmeyi bırakacağı anlaşmasına yüz çevirdiğini, ama sonra dayanamayıp kabul ettiğini, 10 yıl boyunca ordaki ruhlara işkence ettiğini, ve bundan hoşlandığını itiraf eder.

"Dean: Hiçbir şey kalmayana kadar kestiler, oydular, işkence ettiler. Sonra birden, tıpkı bir sihir gibi düzelttiler, aynısını tekrar yapabilsinler diye. Ve Alastair, her günün sonunda, gelirdi ve bana bir teklif yapardı. Eğer ruhlara işkence edersem, beni çıkaracaktı. Ve her gün ona gün ışıyana kadar devam etmesini söyledim. Tam 30 yıl boyunca. Ama daha fazla yapamadım, Sammy. Yapamadım. Sonra oradan çıktım, ve o ruhları parçalamaya başladım. Sayısını unuttum. Onlara yaptığım şeyler...
Sam: Dean... Dean, bak 30 yıl boyunca dayanmışsın. Bu birinin yapabileceğinden çok daha fazlası.
Dean: Nasıl hissettiğim... İçimdeki bu şey. Keşke hiçbir şey hissetmeseydim, Sammy. Keşke hiç bir şey hissetmeseydim. "
4.10 Heaven and Hell
Ama iyi birinin Cehennem'de kan akıtması Kıyamet'i başlatacak 66 mühürden biridir.
Daha sonra Dean Sam'in Şeytan Kanı içtiğini öğrenir, ve bunu durdurmasını ister. Ama Sam yapamaz. Kardeşler arasında çatışmalar olur ve Sam'i Bobby'nin Panik Odası'na hapseder. Sam Şeytan Kanı'na bağımlı olmuştur. Sonrasında Sam odadan kaçar. Dean Sam'i bulur ve kavga ederler. Sam Dean'i döver ve odadan çıkacakken Dean eğer o kapıdan çıkarsa tekrar gelmemesini söyler.
Sam içtiği kanların verdiği güçle Lilith'i öldürür. Ama bu Lucifer'in kafesten çıkmasını sağlayacak son mühürdür. Yani aslında Ruby haindir. Dean koşarak gelir ve Ruby'i öldürür. Lucifer kafesten çıkarken kardeşler oradan uzaklaşırlar. Artık kıyamet kopmaya başlamıştır. Alemetler görülmeye başlar. 4 atlı teker teker gelir: Savaş, Açlık, Hastalık ve en sonunda Ölüm. Gabriel'in verdiği bir mesajla bunu durdurmanın tek yolunun 4 yüzüğü de alıp, Cehennem Kafesi'ni açıp, Lucifer'i kafese geri göndermek olduğunu öğrenirler ve yüzükleri toplamaya başlarlar.
Dean Michael'ın, Sam Lucifer'in bedenidir. Ama onlar evet demezlerse, melekler bedenlerine giremezler. Kardeşler bu duruma çok direnirler. Bir gün Zachariah Dean'i 2014 yılına gönderir. Sam Lucifer'e evet demiş, Castiel insan olmuştur. Dean de Lucifer'i öldürmek için her türlü yolu deniyordur. Gelecekteki Dean, şimdiki Dean'e Michael'a evet demesi konusunda yalvarır. Ama Dean kararlıdır.
Kardeşlerin bir planı vardır. Sam Lucifer'e evet der, Michael da üvey kardeşleri Adam'ın bedenine girmiştir. Sam Lucifer'le bedenin hakimiyeti için savaşacaktır, ama savaşı kaybeder. Bir mezarlıkta Michael ve Lucifer karşı karşıya gelir. Dean de Sam'i yalnız bırakmayacaktır. Olaya karışır. Lucifer Dean'i döver, tam son öldürücü yumruğu vuracakken Sam hatıraları hatırlar ve bedenin kontrolünü alır.
 
"Dean: Önemli değil Sammy. Buradayım, seni bırakmayacağım."
5.22 Swan Song
Böylece Sam içinde Lucifer'le birlikte Cehennem Kafesi'ne atlar. Onu tutmaya çalışırken Michael, Adam'ın bedeni içinde kafese düşer. Dean kahrolurken, Lucifer tarafından öldürülen Castiel geri döner ve Dean'i iyileştirir. Dean Sam'e söz verdiği gibi Lisa'nın yanına yerleşir ve yeni bir hayata başlar.
Aradan 1 yıl geçer. Bir Cin Dean'e saldırır. Sam Dean'i bulur. Dean bu duruma çok sevinir ama Sam nasıl döndü bilinmiyordur. Sam'in 1 yıldır Dünya'da olduğunu, Campbell ailesiyle çalıştığını öğrenir ve sinirlenir. Ölen büyükbabaları Samuel de mezarından geri dönmüştür. Ayrıca hiç tanımadığı kuzenleriyle tanışır.
Dean, bir vampir saldırısına uğrar. Vampir Dean'i ısıracakken Sam bunu görür ve bir şey yapmaz. Dean bunu fark edince, bir şeylerin ters gittiğini anlar. Castiel cennette iç savaş geçiriyordur, ama yine de Dean'in isteği üzerine yardıma gelir. Sam'in ruhunu kontrol eder, ama orada bir ruh yoktur. Böylece Dean Sam'in bu duygusuz tavırlarını anlamış olur.
Dean Ölüm'den bu konu hakkında yardım ister. Ölüm ruhu geri koyabileceğini ama ruhun çok zarar görmüş olacağını hatırlatır. Beynine bir duvar koyacaktır. Ölüm ruhu koyar ve Sam hiçbir şey hatırlamayarak geri döner. Bu sırada Dean her şeyin annesi olan Eve'yi Phoenix külü içerek ve kendini ısırttırarak öldürür.
Daha sonra Samuel'in Crowley için çalıştığını anlarlar. Crowley aslında ölmemiştir. Araf'ın yerini bulmak istiyordur, bu yüzden bütün alfa canlıları Samuel'e bulduruyordur. Sam ve Bobby Dean'e Crowley'in Castiel tarafından öldürüldüğünü, yani bilerek öldürülmediğini ima ederler. Dean inanmak istemez ama Castiel'le ilgili bir şeyler ters gidiyodur.
Dean Castiel'in Crowley ile çalıştığını anlar ve çok sinirlenir. Castiel, 2 sene boyunca Araf'ı açıp içerideki ruhları çekmenin bir yolunu arıyordur. Ama bunu kardeşlere açıklamayarak ihanet etmiştir.
Dean ve Cass'in arası bozuktur. O sırada Crowley Lisa ve Ben'i kaçırır. Dean Ben'i kurtarsa da Lisa'yı kurtaramaz ve Lisa yaralanır. Arkadaş olarak son bir dileği olur Cass'ten, hafızalarını sildirmesi ve Lisa'yı iyileştirmesi. Castiel dediğini yapar ve arkadaşlıkları bitmiş olur. Dean Castiel'e engel olacaktır. Bunu anlayan Castiel, Dean oyalansın diye Sam'in beynindeki duvarı yıkar ve Sam bayılır geçirmeye başlar. Castiel Araf'ın kapısını açar, ruhları içine çeker ve Raphel'i öldürür. Daha sonra kendisini yeni Tanrı ilan eder. Dean, Bobby ve Sam onun önünde diz çökmek zorunda kalır.
Yeni sezon Castiel'in kendisini insanlara Tanrı olarak tanıtmasıyla başlar. Fakat Castiel, Araf'taki ruhları içine çekerken insanlar ve meleklerden önce yaratılmış, ama çok tehlikeli oldukları için Araf'a hapsedilen Leviathanları da içine çekmiştir, bedenine zarar geliyordur ve patlamak üzeredir. Dean ve Bobby'den yardım ister. Araf'ı tekrar açarlar ve Cass içindeki ruhları bırakır.
Geri dönerlerken Leviathanların içine tutunduğunu fark eder ve bedenin kontrolünü kaybeder. Leviathanlar bir göle giderek bedeni parçalar ve dağılırlar. Dean kıyıda Castiel'in Trençkotu'nu bulur ve onu saklar. Sezon boyunca leviathanlarla uğraşırlar. Nasıl öldürülecekleri belli olmayan ve çok tehlikeli bu yaratıkları çamaşır suyu ile yavaşlatabilecekleri öğrendikten bir süre sonra da yeni peygamber Kevin'ın yardımıyla Tanrı'nın Sözleri'ni içeren tabletleri okurlar. Tablette onları tekrar Araf'a göndermek için gerekli olan şeyin 3 düşmüşün kanına batırılmış bir rahibenin kemiği silah olarak kullanılmalıdır. Bunu uygularlar ve Dick Roman'ı öldürürler. Fakat Dean ve Cass, Dick ölürken ona çok yakın durdukları için onla ve bütün leviathanlarla beraber Araf'a giderler.
Araf'ta 1 yıl boyunca leviathanlar ve yaratıklarla savaşmış, vampir Benny ile tanışmış, ve Cass'i bulmuştur. Cass'i de yanına alarak Araf'tan çıkmanın bir yolunu arıyordur. İnsanlar için bir geçit vardır. Sonunda bu geçide ulaşırlar; fakat Castiel cezalandırılması gerektiğini düşündüğü için Dean'in elini bırakır ve Araf'ta kalır.
Castiel'in arkada kalmasını kendisine bağlayan Dean, kardeşinin de onu aramadığını öğrenince kahrolur. Cass'le ilgili halisünasyonlar gördüğünü düşünür. Ama Castiel gerçekten Araf'tan çıkmıştır. Bir gün Castiel geri döner, ama artık Dean'e çok farklı gelmektedir.
İleriki bölümlerde geçmişten gelen büyükbabaları Henry Winchester ile tanışırlar. Henry, John daha küçükken onu terk etmiştir. Aslında terk etmemiş, geleceğe gittiği için yok olmuştur. Dean başlarda Henry'e ısınamasa da sonrasında onu sevdiğini söylemiştir. Henry, Harflerin Adamları tarikatının bir üyesidir ve kardeşlere çok önemli bilgiler verir. Oğlunu terk ettiğini öğrendiğinde kendini suçlu hisseder ve Abaddon'ı hapsetmek için kendini feda eder. Tabletleri okumakla görevlendirilmiş Kevin, bir gün Dean'i arar ve Cehennem'in Kapısı'nı kapatabileceğini anlatır. Bunun için 3 test yapmak gerekir. Dean bu testleri yapmayı kabul eder. İlk test olarak bir Cehennem Köpeği öldürmeleri ve kanında yıkanmaları gerekir, ancak Dean köpeği öldüremez, onu kurtaran Sam köpeği keser ve akan kan üzerine bulaşır. Böylece ilk testi Sam tamamlamış olur. O sırada bir melek tableti olduğu ortaya çıkar. Crowley de bu tabletin peşine düşmüştür. Castiel'in beyninin içine işleyen Naomi, Cass'e emirler yağdırmaktadır fakat Cass olayın farkında bile değildir. Bir gün Naomi, Castiel'e Dean'i öldürme emrini verdiğinde, Cass bir şeylerin ters gittiğini anlar, çok zor olsa da Dean'in yardımıyla kendine gelir, yönetildiğini fark eder. Tableti alır ve yok olur.

"Dean: Biz bir aileyiz Cass. Sana ihtiyacımız var. Sana ihtiyacım var."
8.17 Goodbye Stranger
Sam'e çok fazla değer veren Dean, her ne kadar testleri onun yapmasına karşı çıksa da Sam onu dinlemez. 2. test olan bir ruhu Cehennem'den çıkarıp Cennet'e göndermek görevini de Sam yapar. Bobby'nin Cehennem'de olduğunu öğrenirler. Sam Bobby'i bulur, Cehennem'den kaçarlar ve tam ruhunu Cennet'e gönderecekken Crowley buna mani olur. O sırada Naomi gelir ve Bobby'nin Cennet'e gitmesine yardımcı olur.
Castiel Crowley tarafından rehin alınır, ve içine sakladığı melek tableti ele geçirilir. Dean, buradan kaçmayı başaran Castiel'i sokak ortasında ağır yaralı bulur. Büyükbabasının kendilerine bıraktığı Harflerin Adamları'nın Konağı'na alır ve iyileşmesini söyler. Castiel yaptıkları için özür dilese de Dean bu sefer gerçekten çok kızmıştır.
Üçüncü test, bir iblisi iyileştirmektir. Harflerin Adamları'nın Kütüphanesi'nden bir kaset bulurlar ve bir iblisin insan kanı verilerek iyileştirilebileceğini öğrenirler. Crowley'i rehin alırlar ve Sam günah çıkartıp her saat başı Crowley'e kanından verecektir. Bu sırada Castiel Dean'den Cennet'in kapısını kapatması konusunda yardım ister. Dean de ona yardım etmek için yola çıkar. Fakat Naomi onları durdurur ve eğer Sam testleri tamamlarsa öleceğini söyler. Dean kardeşinin yanına gider ve testi tamamlamamasını ister. Böylece Cehennem'in Kapısı'nı kapatma olayı bitmiş olur. Fakat Sam acı içinde kıvranmaya başlar, Dean kardeşini dışarı çıkarır ve Castiel'den yardım ister. Ama o sırada Castiel'in özü Metatron tarafından alınmış ve düşmüş bir melek olarak Dünya'ya gönderilmiştir. Bir anda gökyüzünde gök cisimleri belirir. Castiel Cennet'i kapatacağını sanarak yaptığı testlerin Cennet'teki melekleri düşüreceğini öğrenir. Fakat çok geçtir. Meleklerin hepsi teker teker yeryüzüne düşer.

"Sam: Neler oluyor?
Dean: Melekler... Düşüyorlar..."
8.23 Sacrifice
Kardeşini hastaneye götüren Dean, Sam'in ölüm döşeğinde olduğu gerçeğine katlanamaz ve önce Cass'e, ardından bütün meleklere dua eder. Bu meleklerden biri Dean'i öldürmek için gelmişken, Ezekiel onu korumaya gelmiştir. Fakat kardeşiyle yaptığı mücadelede yenik düşen Ezekiel, Dean tarafından kutsal yağ ile kapana kıstırılır. Dean, ona ismini sorar. Ezekiel, Tanrı'ya ve görevine hala inanmakta olduğunu söyleyerek Dean'in güvenini kazanmış olur ve Dean'le bir anlaşma yaparlar: Dean savaşacak, Ezekiel koruyacaktır.
Dean, bir kaç melek ile savaştıktan sonra odaya girer; fakat Ezekiel çok güçsüz olduğunu, Sam'i koruyamayacağını söyler. Dean, Ezekiel'e kızar, o da onu kurtarmak için bir yol olduğunu belirtir: Kendisini iyileştirirken Sam'i de iyileştirmek. Yani ele geçirmek. Dean başta karşı çıksa da Ezekiel, Sam'in Ölüm'le anlaşma yaptığını gösterdiğinde, hile ile Sam'in Ezekiel'e evet demesi sağlanır.
Ezekiel, Sam'in bedenini ele geçirdikten sonra Dean'e Sam'in onu fark ettiğinde istediği an atabileceğini söyler ve isterse hatırlamamasını sağlayabileceğini anlatır. Dean de bu olayın şimdilik saklı kalmasına karar verir. Ezekiel, beden iyileştiğinde ayrılacağına dair söz verir.
Ardından Ezekiel, Sam üç iblis tarafından dövülünce, tam öldürülmek üzereyken bedeni tekrar alır ve iblisleri savurur. Kanatlarını gösterdiğinde kanatlarının yanmış olduğu görülür. Dean, burada Ezekiel'e Zeke lakabını takar.
Ezekiel, hala Sam'in kafasının içerisindeyken birden bedeni alır ve Dean'e haberleri olduğunu söyler. Melekler başıboş dolaşmıyordur, Castiel'in peşinden organize oluyorlardır. Dean, Ezekiel ve Sam, bu durumdan dolayı Cass'i bulmaya çıkarlar. Dean, Sam ile bir sonuca varamayınca Zeke'ten yardım ister ve Castiel'i bulurlar. April, Sam ve Dean içeri girdiğinde Cass'i öldürür. Ezekiel, kalan gücüyle Cass'i diriltir ve tekrar bedeni bırakır.
Zeke, Castiel'in Harflerin Adamları'nın mekanında kalmasının kendisini de riske atması nedeni ile eğer Cass gitmezse bedeni terk etmek zorunda kalacağını söyler. Dean ise, Ezekiel'in isteğini kabul eder ve Castiel'e Harflerin Adamları'nın mekanında kalamayacağını söyler. Dean de mecburi olarak bu şartı kabul eder ve Castiel'e evi terk etmesini söylerken, bölüm Cass'in hayal kırıklığı dolu bakışlarıyla sona erer.
Dean ve Sam, mekanda her şeyi kontrol eden bir bilgisayar bulurlar fakat nasıl kullanacaklarını çözemezler. Bu yüzden bu konuda usta olan en yakın arkadaşları Charlie'yi çağırırlar. Bu sırada yıllardır bir kavonozda saklı kalan Dorothy ve Oz büyücüsünü de yanlışlıkla çıkarırlar. Oz büyücüsü, Dean'i öldürecekken Charlie Dean'in önüne atlar ve ölür.
Dean, o sırada çaresizce Ezekiel'i çağırır ve Ezekiel, sürekli güç kaybettiği için Sam'in bedeninde daha uzun kalmak şartıyla Charlie'yi diriltmeyi kabul eder. Charlie, Dean'in müdahale ettiğini anlar fakat şimdilik çaktırmaz. Sonraki bölümde, kardeşler bir cinayete tanık olmuş bir köpekle karşılaşırlar. Köpeğin katil olup olmadığını düşünürler fakat köpek temizdir. Adı Colonel olan bu köpekle iletişim kurmak için Dean, bir iksir içer. Fakat bu iksirin yan etkisi olarak bir köpek gibi hareket etmeye başlar.
Bu durum bir süre sürer. Leo, içinde bir melek olduğundan habersiz Sam'i yiyecek, böylece güç kazanacaktır. Dean ile karşı karşıya gelirler, Leo bir kurta dönüşür. Kurt köpeği yener, ama tüm sürüyü değil. Dean, köpek arkadaşlarını çağırır ve köpekler oracıkta Leo'yu paramparça ederler. Dean ise Zeke gerçeğini biraz daha saklamaya karar verse de, yanlış bir şeyler yaptığını çoktan fark etmiştir.
Ardından, Harflerin Adamları'nın Mekanı'ndan kovulmuş Cass, bir olay bulduğunu söylerek Dean'e bir telefon açar. Dean, olay yerine gelir ve markette çalışan Cass'i görür. Cass, Dean ile gelmek istemez, çünkü hem artık korkuyordur, hem de market sahibinden bir randevu kaptığını zannediyordur. Zorla da olsa olay yerine gittiğinde Ephraim isimli bir meleğin, Cennet'teki görevini dünyada da devam ettirdiğini fark ederler. Bu melek, üzgün ve ölmeyi dileyen bütün meleklere acısız bir ölüm vermekle görevlidir.
Castiel, bu melekle karşı karşıya geldiğinde Dean, onu kurtarmak için geri döner ve melek kılıcını ona fırlatır. Böylece meleği öldürmüş olurlar. Dean ise Cass'i çalıştığı markete geri götürür.
Sonraki bölümde Dean, Sonny'in çağrısı üzerine 16 yaşındayken 2 ayını geçirdiği ıslahevine geri döner. Bir hayalet olayını araştırırken yüz üstü bırakmak zorunda olduğu eski kız arkadaşı Robin ile karşılaşır ve yıllar önce ona anlatamadığı her şeyi anlatır. Bu bölümde görüldüğüne göre Dean, asla bir avcı olmak istememiş, ıslahevinde hayatının en güzel 2 ayını geçirmiş ama babası onu geri almaya geldiğinde kardeşi için geri dönmüştür. Kız arkadaşına haber bile vermeden orayı terk etmiştir.
Sam kardeşini ararken,Dean herzamanki gibi olayların üstüne düşmeyi başarmıştır.Kasabada kayıp kişileri ararken yolları Kiliseye düşer.Ve tutmayı başaramadığı bekaret sözleşmesini imzaladığında hayallerini süsleyen kızla tanışır ve sözleşmenin ilk şartını ihlal eder.Kendini birden kayıpların içinde bulur, fakat kardeşi yardımıyla herkesin hayatını kurtarır. Sam'e Ezekiel olayını söylemek ister ama yine Zeke tarafından engellenir.
Daha sonra bir melek katliamı için FBI olarak olay mahaline gidip, Cass'i görürler. Zeke, Cass'in yanında olmasından çok rahatsız olduğunu belli eder. Dean durumu açıklayamaz ama Cass'ten gitmesini ister.
Cass onu arayıp Ezekiel'ın çoktan öldüğünü söyleyince Kevin'dan yardım ister ve Sam'e gerçeği söyler. Zeke önceden sigili bozduğu için bu işlem başarısız olur ve Ezekiel, gözlerinin önünde kardeşi gibi gördüğü Kevin'ı öldürerek evden çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder