26 Aralık 2013 Perşembe

Gadreel

Gadreel, Tanrı tarafından çok sevilen, ama daha sonra cezalandırılmak için hapsedilen bir melektir. Metatron bütün meleklerin düşmesine neden olunca, kodeste olan melekler de düşmüştür. Gadreel, Dünya'ya düşerken ölen meleklerden biri olan Ezekiel'ın adını kullanmıştır. Kendisi, Ezekiel'ın çok güvenilir olduğu için onun arkasına gizlenmeyi seçtiğini söylemiştir.
Dean Winchester, kardeşi Sam ölüm döşeğinde olduğundan önce Cass, ardından bütün meleklerden yardım ister. Dean'in çağrısını duyan, henüz bütün özelliklerini yitirmemiş meleklerden biri, Dean'e duyduğu kinden dolayı onu öldürmeye çalışır, fakat Ezekiel, aslında Gadreel oraya varır ve kardeşini öldürür.
Fakat kardeşiyle yaptığı mücadelede yenik düşen Gadreel, Dean tarafından kutsal yağ ile kapana kıstırılır. Dean, ona ismini sorar. Gadreel, Ezekiel olarak, Tanrı'ya ve görevine hala inanmakta olduğunu söyleyerek Dean'in güvenini kazanmış olur ve Dean'le bir anlaşma yaparlar: Dean savaşacak, Ezekiel koruyacaktır.
Dean, bir kaç melek ile savaştıktan sonra odaya girer; fakat Gadreel çok güçsüz olduğunu, Sam'i koruyamayacağını söyler. Dean, Gadreel'e kızar, o da onu kurtarmak için bir yol olduğunu belirtir: Kendisini iyileştirirken Sam'i de iyileştirmek. Yani ele geçirmek. Dean başta karşı çıksa da Ezekiel, Sam'in Ölüm'le anlaşma yaptığını gösterdiğinde, hile ile Sam'in Gadreel'e evet demesi sağlanır.
Gadreel, Sam'in bedenini ele geçirdikten sonra Dean'e Sam'in onu fark ettiğinde istediği an atabileceğini söyler ve isterse hatırlamamasını sağlayabileceğini anlatır. Dean de bu olayın şimdilik saklı kalmasına karar verir. Gadreel, beden iyileştiğinde ayrılacağına dair söz verir.
Ardından Gadreel, Sam üç iblis tarafından dövülünce, tam öldürülmek üzereyken bedeni tekrar alır ve iblisleri savurur. Kanatlarını gösterdiğinde kanatlarının yanmış olduğu görülür. Dean, burada Ezekiel'e Zeke lakabını takar.
Gadreel, hala Sam'in kafasının içerisindeyken birden bedeni alır ve Dean'e haberleri olduğunu söyler. Melekler başıboş dolaşmıyordur, Castiel'in peşinden organize oluyorlardır. Dean, Gadreel ve Sam, bu durumdan dolayı Cass'i bulmaya çıkarlar. Dean, Sam ile bir sonuca varamayınca Gadreel'den yardım ister ve Castiel'i bulurlar. April, Sam ve Dean içeri girdiğinde Cass'i öldürür. Gadreel, kalan gücüyle Cass'i diriltir ve tekrar bedeni bırakır.
Gadreel, Castiel'in Harflerin Adamları'nın mekanında kalmasının kendisini de riske atması nedeni ile eğer Cass gitmezse bedeni terk etmek zorunda kalacağını söyler. Dean ise, Gadree'in isteğini kabul eder ve Castiel'e Harflerin Adamları'nın mekanında kalamayacağını söyler.
Dean, Charlie öldüğünde Gadreel'den onu diriltmesini ister. Gadreel, gücünü kullandıkça iyileşme sürecinin uzadığını söyler ama Dean bunu umursamamak zorunda kalır.

Bundan sonra Gadreel, Leo Sam'in boğazını kestiğinde onu düzeltir, fakat Sam bu sefer iyice şüphelenmiştir. Ayrıca Leo da Sam'in hangi varlık olduğunu çözememiş ama onu yemeye karar vermiştir.

Sam, bu gidip gelmelerin, kesik kesik anıların bir açıklaması olduğunu düşünür, fakat kendini yese de ne olduğunu anlayamaz. Melekler birbirlerini katletmeye başladıklarında Sam ve Dean, olay yerine gidip Cass'le karşılaşırlar. Gadreel, Cass'i yanında istemiyordur. Bu nedenle Dean'e sinirlenip dışarı çıkar. O sırada Metatron'u görür. Metatron ona kendisinin kim olduğunu bildiğini söyler: Gadreel. Burası Ezekiel'ın başından beri Gadreel olduğunu öğrendiğimiz andır.

Cennet'te yalnız takımaktan sıkılmış olan Metatron, Gadreel'in suçluluk duygusunu kullanarak onla bir anlaşma yapmak ister. Böylece Metatron, Gadreel'a yeni bir cennet kurma vaadi verir. Gadreel bunu kabul eder ama inancını kanıtlaması lazımdır. Metatron ona bir "halledilecekler listesi" verir. Listenin başında Kevin vardır.

Dean, Ezekiel'ın aslında ölü olduğunu Cass'ten öğrenince Sam'e durumu açıklamak ister fakat Gadreel durumu önceden fark etmiş ve sigili bozarak bu işten yırtmıştır. Kevin'ı öldürmüş ve bedeni tamamen ele aldığını söylemiş, çıkıp gitmiştir. Dean ise, çaresiz bir şekilde Kevin'ın cesedine bakmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder