26 Aralık 2013 Perşembe

Sam Winchester

Sam, 2 Mayıs 1985’te Lawrence/Kansas'da doğmuştur. İsmini büyükbabası Samuel'dan almıştır. Ailenin ikinci çocuğudur ve kardeşi Dean’den 4 yaş küçüktür. Göğsünde İblisler tarafından ele geçirilmekten korunmak için bir dövmesi vardır. Azazel ile ilgili ölümleri önceden görebilir ve iblisleri kontrol edebilir. Telekinezi (zihin gücüyle cisimleri hareket ettirebilme) yapabilir. 5 kere ölmüştür; fakat Lucifer'ın gerçek bedeni olduğu için genelde büyük güçler tarafından geri döndürülmüştür. Palyaço fobisi vardır. Sam karakteri Jared Padalecki tarafından canlandırılmaktadır. Gençlik ve çocukluk yılları 1.18'de Alex Ferris, 3.08, 4.13, 4.21, 5.16, 7.03 bölümlerinde Colin Ford tarafından canlandırılmıştır.

Kronoloji
* 6 aylık - Azazel odasını ziyaret eder ve kendisine psişik güçler verecek olan kanını içirir. Annesini öldürür. 4 yaş büyük abisi tarafından yanan evden kurtarılır.
* 6 yaşında - Bir Shtriga'nın saldırısına uğrar. Babası tarafından kurtarılır.
* 8 yaşında - Annesinin bir yaratık tarafından öldürüldüğünü ve babasının bu yaratığı avladığını öğrenir. Dean'e yılbaşında aslında babasına aldığı kolyeyi hediye eder.
* 12 yaşında - Bir futbol şampiyonasında kupa kazanır.
* 13 yaşında - Abisiyle bir havai fişek kutusunu fişeklerler. Tarlayı yakarlar.
* 14 yaşında - Abisi ve babasıyla birlikte bir kurt adam avlar.
* 15 yaşında - Amy adında güzel bir kızla tanışır. Ama bu kız bir Kitsune'dır. Bunu fark eden Sam kızı öldürecekken kızın annesi eve girer, Sam'i görür, fakat Amy annesinin Sam'i öldürmesine izin vermez ve annesini öldürür. Bunun karşılığı olarak Sam de Amy'nin gitmesine izin verir.
* 18 yaşında - Stanford'da üniversite okumak için ailesini terk eder.
* 20 yaşında - Jessica Moore ile çıkmaya başlar.
* 22 yaşında - Jessica Azazel tarafından öldürülür ve Dean ile beraber avlanmaya başlarlar.

Kişisel Bilgiler
Doğum tarihi: 2 Mayıs 1985
Ölüm tarihi:
2007 (Aynı gün abisinin anlaşma yapmasıyla geri döndürüldü.)
2008 (Büyücü ölünce geri döndü.)
2009 (Castiel tarafından geri döndürüldü.)
2010 (Michael tarafından geri döndürüldü.)
2010 (Joshua tarafından geri döndürüldü.)

İlişkiler
Amy Pond (Öldü)
Jessica Moore (Öldü)
Lori Sorensen
Sarah Blake (Öldü)
Madison Owens (Öldü)
Ruby (Öldü)

Ayrıntılı Bilgi
Bir gün uzun süredir görmediği abisi Dean, hiç beklenmedik bir şekilde Sam'in kız kardeşi Jess'le birlikte yaşadığı Palo Alto'daki dairesine gelir. Dean, babasının bir kaç haftadır eve gelmediğini ve endişelenmeye başladığını, babasını bulmak istediğini ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyler. Sam de yalnızca bir avlığına kardeşine yardım etmeyi kabul eder. Birlikte yola çıkarlar. Babasının bıraktığı ipuçlarıyla yaratığı avladıktan sonra Sam bir daha avlanmamak üzere evine döner. Fakat tıpkı 23 yıl önce annesine olduğu gibi kız arkadaşını da tavanda yanar halde bulur. Böylece babasının nerede olduğunu bulmak, annesini ve kız arkadaşını öldüren bu yaratığı yok etmek hayatının amacı haline gelir. Sam avlanmayı pek sevmiyordur, kendini her zaman toplumdan uzak hissediyordur. Yapmak istediği tek şey o yaratığı bulup öldürmektir, ve bu yüzden sabırsızlanıyordur. Ama Dean, onu kalıp kendisiyle birlikte avlanması konusunda ikna etmeye çalışır.

"Sam: Babamızı bulacağım, Jess'i öldüren yaratığı bulacağım. Düşünebildiğim tek şey bu. Dean: Tamam, peki Sam. Bulacağız, söz veriyorum. Ama beni dinle, kendini toparlaman lazım. Demek istediğim, bu iş biraz zaman alabilir. Ve senin içindeki bu öfke, bu içindeki yangın seni öldürecek. Sabretmelisin, dostum."
  1.02 Wendigo
Uzun süre kardeşiyle birlikte, babasının günlüğünden yardım alarak yaratık avlarlar. 1.05 Bloody Mary bölümünde Sam, kız arkadaşının ölümünü daha önceden rüyasında gördüğünü itiraf eder. Daha sonra John ortaya çıkar ve yaratığa çok yaklaştığını söyler. Annelerini ve Sam'in kız arkadaşını öldüren yaratık sarı gözlü bir iblistir.

Sam avlandığı sürece eşyaları hareket ettirebildiği ve bu iblisle ilgili olacak ölümleri önceden sezebildiğini fark eder. Bunu kardeşiyle paylaşır.

John, oğullarına o iblisi öldürebilecek tek silah olan Colt'u verir. Sarı Gözlü İblis, babalarının vücudunu ele geçirmiştir. Dean'i öldüresiye döver. O sırada Sam Colt'u eline alır ve büyük bir öfkeyle silahı doğrultur. John da hırslı kişiliği yüzünden kendisini öldürmesi için Sam'e emir verir. Ama Dean Sam'e kurşunu sıkmaması için yalvarır, çünkü eğer kurşunu sıkarsa iblisle birlikte babası da ölecektir.

Nihayetinde Sam vazgeçer ve Sarı Gözlü İblis bedenden kaçar. Final sahnesinde Sam, ağır yaralanmış Dean'i hastaneye götürürken bir iblis tırla arabalarını paramparça eder.

İkinci sezonda, Sam babasının ölmeden önce Dean'e ne olursa olsun koru, koruyamazsan öldür dediğini öğrenir. Bu durumdan dolayı iyice endişelenir. Daha sonra kendisi gibi psişik üç çocukla tanışır, bunların içinde Ava, Sam'le ilgili bir görüntü görür ve hayatını kurtarır. O sırada kardeşlerin o zamana kadar avlanırken yaptığı yasa dışı işler başlarına bela açar ve FBI Ajanı Victor Henriksen tarafından yakalanmalarına sebep olur. Ancak Winchesterlar burda da hayat kurtarmaya devam ettikleri için polis memurlarının çoğu minnettarlık göstergesi olarak kaçmalarına izin verir.

İleriki bölümlerde Sam Meg tarafından ele geçirilir. Dean'i öldürecekken içindeki iblis Bobby tarafından çıkarılır. Sezon finalinde Sam, Azazel tarafından diğer psişik çocuklarla South Dakota'da bir kasabaya hapsedilir. Orada birbirlerini öldürme emirleri verilir. Sona kalan iblis ordusunun komutanı olacaktır. Bütün çocuklar tek tek ölür. Ta ki sona Jake ve Sam kalana kadar.

Sam bunu yapmak zorunda olmadıklarını söyler; ama Jake Sam'i öldürmeye kalkışır. Sam Jake'i bayıltır, o sırada abisinin sesini duyar, dışarı çıkar. Sarılmak için ona doğru koşarken Jake bir demiri Sam'in omurgasına saplar. Ve Sam ölür.

Dean, 1 yıl sonra ruhunu vermesi karşılığında Sam'i geri getirir. Sam uyanınca birlikte Samuel Colt'un hazırladığı Şeytan Kapanı'na giderler. Jake bu kapanı ve Cehennem'in Kapısını açmıştır. Ayrıca Jake Sam'i görünce çok şaşırır çünkü onu öldürdüğünden emindir. Böylece Sam, bu olayla ilgili bir şeylerin ters gittiğini fark eder. Jake'i gözünü kırpmadan öldürür. Orada Azazel'i görürler. Mücadele verirler; fakat Azazel Dean'i alt eder. Onu tam vuracakken Cehennem'den çıkan babası Azazel'i tutar ve onu oyalar. Dean Colt'u alır ve Azazel'i omzundan vurur. Azazel böylece ölmüş olur. Babalarını görmenin şaşkınlığı içinde kardeşler, yollarına devam ederler.

Üçüncü sezonda Sam, Dean'in onun için ruhunu sattığını öğrenir. Onu kurtarmak için her şeyi yapar, ama abisi pek korkmuş görünmüyordur. Sam gidip Colt ile Dean'in anlaşma yaptığı iblisi öldürür. Fakat bu işe yaramaz çünkü anlaşmalar bir patronun elindedir: Lilith. Sam'in yeni hedefi Lilith'tir.
   
"Dean: Gerçek şu ki, yoruldum, Sam. Bilmiyorum. Nihayet tünelin sonunda bir ışık görüyorum.
Sam: O gördüğün Cehennem ateşi, Dean.
Dean: Aman ya, herneyse. Sen yaşıyorsun sonuçta, ilk defa bu kadar uzun zamandır iyi hissediyorum ben. Yaşayacak bir yılım var, Sam. Hayatımdan zevk almak istiyorum. Eee, ne diyosun? Gidip şu şeytani serserilerden biraz daha öldürüp Cehennem'i azıcık karıştıralım mı?
Sam: Şaka gibisin.
Dean: Çok doğru."
3.1 The Magnificent Seven
Sezonun ilerleyen bölümlerde Sam, Şakacı tarafından bir ders görmeye mecbur bırakılır. Her gün Salı gününe radyoda Heat Of The Moment şarkısı ile başlar, ve her gün Dean'in ölmesiyle biter. Sam artık ne olacağını öğrenmiştir, ve yüz gündür aynı şeyleri yaşamaktan sıkılmıştır. Dean'in ölümünü her şekilde görmüştür. Sonunda küçücük bir değişim görür ve o adamın Şakacı olduğunu anlar. Şakacı, kardeşlerin birbirlerinin zaafları olduğunu ve bunu aşmaları gerektiği söyler. Sam'i Çarşamba gününe gönderir.


"Dean: Reflekslerin baya gelişmiş.
Sam: Bunun olacağını biliyordum, Dean. Bundan sonra da ne olacağını aynen biliyorum.
Dean: Her şeyi bilemezsin, Sam.
Sam: Evet, biliyorum.
Dean&Sam: Evet, sen bir beyin okuyucusun. Kes şunu, Sam! Komik olduğunu sandığın şey aslında çok çocukca! Sam Winchester makyaj yapar. Sam Winchester seks yaparken ağlar. Sam Winchester yatağının başında bir cetvel saklar. Tamam be, yeter!"
3.11 Mystery Spot

Sonraki bölümde kardeşler, Bela yüzünden bir kez daha FBI Ajanı Victor Henriksen'a yakalanırlar. Durumu artık anlatmaya karar vermişlerdir. İblislerin gerçekten var olduklarını ve eğer serbest bırakılmazlarsa çok kişinin zarar göreceğini söylerler. Victor, başka bir FBI Ajanı'nın iblis tarafından ele geçirildiğini görünce kardeşleri serbest bırakır ve emir almaya hazır olduğunu söyler. Ruby yardım etmek için gelir. Dışarıda yüzlerce iblis vardır. Onları savurmak için bir bakirenin kanına ihtiyaç vardır, odadaki tek bakire Nancy kabul eder; fakat Dean buna karşı çıkar.
Hep birlikte iblislere karşı savaşırlar, ses sisteminden Şeytan Çıkarma Ayine yaparlar ve iblislerin hepsi Cehennem'e gider. Olay bitti düşüncesiyle olay yerinden ayrılırlar.
Fakat haberlerde cezaevinin patladığını ve bütün arkadaşlarının öldüğünü görürler. Ne olduğunu Ruby'e sorduklarında, Ruby, Lilith'in geldiğini ve gerçekten sinirli olduğunu söyler.
1 yıl boyunca her şeyi denemiştir Sam. Ama kardeşini kurtaramaz. Sonunda, Cehennem Köpekleri Dean'i almaya gelmiştir. Ruby, Sam ve Dean bir odaya saklanırlar ve kapıyı tuzlarlar. Ama Ruby'nin ele geçirdiği bedeni Lilith ele geçirmiştir. Lilith kapıyı açar ve Cehennem Köpekleri'ni üzerine salar. Sam sabit bir şekilde duvardayken Dean'in parçalanarak öldürüldüğünü görür. Lilith Sam'i öldürmeye çalışır ama yaptığı şey işe yaramaz, bedeni terk eder ve kaçar. Sam ise ölü kardeşinin bedenine bakar ve ağlamaya başlar.
2008 yazında, Sam, abisini geri döndürmek için her şeyi yapar. Ruhunu satmak için iblis çağırır, ama kendisiyle anlaşma yapacak iblis bulamaz. Umutsuzdur, ta ki Ruby başka bir bedende onu bulana kadar. Ruby, Sam'e güçlerini kullanarak abisini öldüren iblis Lilith'i öldürebileceğini söyler. Şeytan Kanı içtikçe güçlenecektir. Yakın zamanda Ruby ve Sam arasında yakınlaşma olur ve Sam depresyondan çıkmış olur.
Fakat ansızın Dean ve Bobby'i karşısında bulur. İlk başta buna inanamaz; ama abisinin de kendisi kadar şaşkın olduğunu görünce bu olayı araştırmaya başlarlar. Durumu Ruby'e sorar, fakat Ruby de bunu bilmiyordur, ve onu geri getiren yaratık her neyse, civardaki bütün iblisler ondan korkuyordur.
Daha sonrasında Dean Castiel'le tanışır ve olayı Sam'e anlatır. Sam bu durumdan çok memnun kalır, bir gün Castiel ve yanında Uriel'i otel odalarında görür. Daha dindar olduğu için meleklere karşı saygılı olmaya çalışır. Fakat meleklerin o kadar da mübarek yaratıklar olmadığını fark eder. Özellikle Uriel ona iğrenç bir yaratıkmış gibi davranıyordur. Sam abisine güçlerini kullanmayacağı yönünde söz verir.
Fakat bu sözü tutmaz. Sam güçlerini kullanmayı bırakmamıştır. Hatta Şeytan Kanı içerek güçleniyordur, ona bu kanı Ruby veriyordur. Fakat kulağa pek sevimli gelmeyen bu durumu gizli tutuyordur. Ama giderek güçlenmiştir, o kadar ki, Dean'i öldürürken çok güçlü bir iblis olan Alastair'i tek hamlede öldürür. Dean yine de kardeşine hala güveniyordur ve bu garip güçleri kullanmasını bırakmasını ister. Bir gün Castiel'in bedeni Jimmy'i kurtarmak için iblislerle dolu bir alanda mücadele verirler ve bir çok iblisi öldürürler. Sam dayanamaz, Dean ve Cass'in önünde bir iblisin kanını içer. Dean Bobby'i arar ve Sam'i Bobby'nin Panik Odası'na hapsederler.
Fakat Sam, Castiel tarafından odadan çıkarılır. Ruby'nin yanına gider, Lilith'i öldürmek için son bir kez Şeytan Kanı içmesi gerekiyordur. Lilith de o sırada son mührü kırmak üzeredir. Dean onu durdurmaya çalışır, aralarında bir kavga olur ve Sam Dean'i alt eder. Dean, Sam'e eğer giderse geri gelmemesini söyler, ama bu sözler pek de Sam'in umrunda değildir.

"Dean: Eğer o kapıdan çıkarsan, asla geri dönme."
4.21 When the Levee Breaks
Sezon finalinde, Sam ve Ruby Lilith'i öldürmeye giderler. Nihayetinde Şeytan Kanı'nın verdiği o güçle Sam'in gözleri siyaha döner ve Lilith'i öldürür.

Ama o anda Lucifer'ın kafesini açacak son mührün Lilith'in ölmesi olduğunu öğrenir. Ve Ruby, Tanrı'sının kafesten çıkmasını sağlayacak en sadık kuludur. Yani uzun yıllar boyunca, aslında hiç bir zaman Sam'e yardım etmek istememiştir. Sam bu ihaneti öğrenince çok sinirlenir ve Dean odaya girer. Sam Ruby'i tutar ve Dean onu bıçaklar.
Lucifer beyaz göz yakıcı bir ışık içinde kafesten çıkıyordur. Kardeşler korkulu gözlerle yükselişi izleyip, koşarak oradan uzaklaşırlar.
Beşinci sezonda, Sam kendisinin Lucifer'ın, Dean'in de Michael'ın gerçek bedeni olduğunu öğrenir. Fakat eğer kendi rızasıyla evet demezse, Lucifer'ın yapabileceği bir şey yoktur.
Bir kaç bölüm sonra Dean ve Sam avcılar tarafından öldürülüp Cennet'e giderler. Cennet'te daha önce yaşadığın güzel hatıralar tekrar yaşatılır. Dean, Sam'in Cennet'inin her zaman ailesinden kaçtığı zamanlar olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğrar.
Bu sırada Dean, eskilerden bir dostu olan Brady'nin, dost oldukları süre boyunca bir iblis tarafından ele geçirildiğini ve bebeklikten beri izlenildiğini fark eder. Lucifer ve Michael'ın kardeşlerin üzerindeki baskısı çoğalmıştır. Kıyamet alametleri de görülmeye başlar. 4 atlı teker teker gelir: Savaş, Açlık, Hastalık ve en sonunda Ölüm. Gabriel'in verdiği bir mesajla bunu durdurmanın tek yolunun 4 yüzüğü de alıp, Cehennem Kafesi'ni açıp, Lucifer'ı kafese geri göndermek olduğunu öğrenirler ve yüzükleri toplamaya başlarlar.
Sam'in bir planı vardır. Lucifer'a evet der, Michael da üvey kardeşleri Adam'ın bedenine girmiştir. Sam Lucifer'la bedenin hakimiyeti için savaşacaktır, ama savaşı çok kolay kaybeder. Bir mezarlıkta Michael ve Lucifer karşı karşıya gelir. Dean de Sam'i yalnız bırakmayacaktır. Olaya karışır. Lucifer Dean'i döver, tam son öldürücü yumruğu vuracakken Sam arabalarının küllüğüne sıkıştırılmış minik asker oyuncağını görür ve hatıraları gözünün önüne gelir. Bu duygu yüklemesiyle bedenin kontrolünü alır.
Böylece Sam içinde Lucifer'la birlikte Cehennem Kafesi'ne atlar. Onu tutmaya çalışırken Michael da, Adam'ın bedeni içinde kafese düşer.

"Sam: Tamam, Dean, sorun yok. Her şey güzel olacak."
5.22 Swan Song
Dean Sam'e söz verdiği gibi Lisa'nın yanına yerleşir ve yeni bir hayata başlar. Ama o gece bir elektrik direğinin altında Sam kızgın bir ifadeyle Dean'i izliyordur. Aradan 1 yıl geçer. Bir Cin Dean'e saldırır. Sam Dean'i bulur. Dean bu duruma çok sevinir ama Sam nasıl döndü bilinmiyordur. Sam'in 1 yıldır Dünya'da olduğunu, Campbell ailesiyle çalıştığını öğrenir ve sinirlenir. Ölen büyükbabaları Samuel de mezarından geri dönmüştür. Ayrıca hiç tanımadığı kuzenleriyle tanışır.
İleriki bölümlerde, Dean bir vampir tarafından ısırılır. Sam bunu görür; fakat hiç bir tepki vermez, orada durur ve gülümser. Dean, iyileştirildikten sonra Sam'in gülümsediğini hatırlar ve kardeşinden soğumaya başlar. Castiel cennette iç savaş geçiriyordur, ama yine de Dean'in isteği üzerine yardıma gelir. Sam'in ruhunu kontrol eder, ama orada bir ruh yoktur. Böylece Dean Sam'in bu duygusuz tavırlarını anlamış olur.
Dean Ölüm'den bu konu hakkında yardım ister. Ölüm ruhu geri koyabileceğini ama ruhun çok zarar görmüş olacağını hatırlatır. Beynine bir duvar koyacaktır. Sam, Dean'in ruhunu geri getirmeye çalıştığını öğrenince Crowley'den yardım ister. Crowley, babasını öldürürse ruhunu geri koyamayacaklarını söyler. Fakat babaları öldüğü için, babası gibi olan birini öldürmesi yeterli olacaktır. Sam, tam Bobby'i öldürürken Dean duruma müdahale eder ve Sam'i döverek bayıltır. Sam uyanınca Ölüm ruhu koyar ve Sam'in Lucifer'ın Kafesi'nde bir yıldan fazla işkence görmüş ruhu hiçbir şey hatırlamayarak geri döner.

"Ölüm: Sakın duvarı kaşıma."
6.11 Appointment in Samarra
Castiel, Sam'in ruhunu kontrol ettiğinde, onu "derisi yüzülmüş" olarak tanımlar. Eğer yaptıklarını hatırlarsa hayatta kalamayacağını hatırlatır. Dean de ona ne olduğunu anlatmaz.
Bir kaç bölüm sonra, Sam, ruhsuzken avlandığı yerlere tekrar gider ve orda yaşadığı şeyleri hatırlar. O zamanlar tam bir robot gibi davranmıştır, ve bu hatırladıklarının ne olduğunu çözmeye çalışır. Sonra ruhsuz olduğunu anlar ve Dean'den özür diler.
Daha sonra Samuel'in Crowley için çalıştığını anlarlar. Crowley aslında ölmemiştir. Araf'ın yerini bulmak istiyordur, bu yüzden bütün alfa canlıları Samuel'e bulduruyordur. Sam ve Bobby, Dean'e Crowley'in Castiel tarafından öldürüldüğünü, yani bilerek öldürülmediğini ima ederler. Dean inanmak istemez ama Castiel'le ilgili bir şeyler ters gidiyodur.
Castiel Dean'in kendisinden şüphelendiğini anlayınca, oyalansın diye Sam'in beynindeki duvarı yıkar ve Sam bayılır. Uyandığında polisten kaçırıyordur ve kim olduğuna dair hiç bir şey hatırlamıyordur. Kısa süre sonra kendi beyninde olduğunu ve bütün parçaları toparlarsa geri dönebileceğini anlar. En sonunda Cehennem'de işkence görmüş ruhunu bulur. Ruhu ona, kendisini öldürmemesi için yalvarır, çünkü eğer öldürürse, orayı hatırlayacaktır. Sam yine de başka çaresi olmadığını anlar ve onu öldürür.
O sırada, Castiel Araf'taki ruhları içine çekmiş ve Raphael'i öldürmüştür. Cass, Dean'e artık bir aile olmadıklarını söylerken Sam gelir ve melek kılıcını ona saplar. Ama Castiel ölmez. Artık Tanrı olduğunu söyler. Dean, Bobby ve Sam onun önünde diz çökmek zorunda kalır.
Yeni sezon Castiel'in kendisini insanlara Tanrı olarak tanıtmasıyla başlar. Sam ise gördüğü halüsinasyonlarla uğraşıyordur, her yerde Lucifer'ı görüyordur. Dean ve Bobby onu yeniden panik odasına hapsederler. Bu sırada Castiel, Araf'taki ruhları içine çekerken insanlar ve meleklerden önce yaratılmış, ama çok tehlikeli oldukları için Araf'a hapsedilen Leviathanları da içine çekmiştir, bedenine zarar geliyordur ve patlamak üzeredir. Dean ve Bobby'den yardım ister. Araf'ı tekrar açarlar ve Cass içindeki ruhları bırakır.
Geri dönerlerken Leviathanların içine tutunduğunu fark eder ve bedenin kontrolünü kaybeder. Leviathanlar bir göle giderek bedeni parçalar ve dağılırlar. Dean kıyıda Castiel'in Trençkotu'nu bulur ve onu saklar.
Sezon boyunca leviathanlarla uğraşırlar. Nasıl öldürülecekleri belli olmayan ve çok tehlikeli bu yaratıkları çamaşır suyu ile yavaşlatabilecekleri öğrendikten bir süre sonra da yeni peygamber Kevin'ın yardımıyla Tanrı'nın Sözleri'ni içeren tabletleri okurlar. Tablette onları tekrar Araf'a göndermek için gerekli olan şeyin 3 düşmüşün kanına batırılmış bir rahibenin kemiği silah olarak kullanılmalıdır. Bunu uygularlar ve Dick Roman'ı öldürürler. Fakat Dean ve Cass, Dick ölürken ona çok yakın durdukları için onla ve bütün leviathanlarla beraber Araf'a giderler. Crowley görünür, elçiyi alır ve Sam'e hayatını yaşaması gerektiğini söyleyerek yok olur.
Dean gidince, onu aramak yerine bir daireye taşınan Sam, orada Amelia adında bir bayanla tanışır. Amelia'nın kocası Afkanistan'da savaşırken ölmüştür. Bu yüzden birbirlerini çok iyi anlarlar. Fakat Dean geri döndüğünde, Sam'in onu aramadığını öğrenir ve hayal kırıklığına uğrar. Bir gün Castiel de geri döner, ama artık kardeşlere çok farklı gelmektedir.
İleriki bölümlerde geçmişten gelen büyükbabaları Henry Winchester ile tanışırlar. Henry, John daha küçükken onu terk etmiştir. Aslında terk etmemiş, geleceğe gittiği için yok olmuştur. Henry, Harflerin Adamları tarikatının bir üyesidir ve kardeşlere çok önemli bilgiler verir. Oğlunu terk ettiğini öğrendiğinde kendini suçlu hisseder ve Abaddon'ı hapsetmek için kendini feda eder.
Tabletleri okumakla görevlendirilmiş Kevin, bir gün Dean'i arar ve Cehennem'in Kapısı'nı kapatabileceğini anlatır. Bunun için 3 test yapmak gerekir. Dean bu testleri yapmayı kabul eder. İlk test olarak bir Cehennem Köpeği öldürmeleri ve kanında yıkanmaları gerekir, ancak Dean köpeği öldüremez, onu kurtaran Sam köpeği keser ve akan kan üzerine bulaşır. Böylece ilk testi Sam tamamlamış olur. O sırada bir melek tableti olduğu ortaya çıkar. Crowley de bu tabletin peşine düşmüştür. Castiel'in beyninin içine işleyen Naomi, Cass'e emirler yağdırmaktadır fakat Cass olayın farkında bile değildir. Bir gün Naomi, Castiel'e Dean'i öldürme emrini verdiğinde, Cass bir şeylerin ters gittiğini anlar, çok zor olsa da Dean'in yardımıyla kendine gelir, yönetildiğini fark eder. Tableti alır ve yok olur.
Dean, her ne kadar testleri onun yapmasına karşı çıksa da Sam onu dinlemez. 2. test olan bir ruhu Cehennem'den çıkarıp Cennet'e göndermek görevini de Sam yapar. Bobby'nin Cehennem'de olduğunu öğrenirler. Sam Bobby'i bulur, Cehennem'den kaçarlar ve tam ruhunu Cennet'e gönderecekken Crowley buna mani olur. O sırada Naomi gelir ve Bobby'nin Cennet'e gitmesine yardımcı olur.
Bu sırada Sam, testleri yaptıkça saflaştığını fark eder. Bu testler onu temizliyordur. Bu yüzden kolları ışıldıyordur ve gerçekten acı çekiyordur. Artık bayılmalar, zihinde gidip gelmeler, yüksek uğultu belirtileri yüzünden gidip Metatron'u bulurlar. Metatron ise onlara son testi söyler: bir iblisi iyileştirmek.
Castiel Crowley tarafından rehin alınır, ve içine sakladığı melek tableti ele geçirilir. Dean, buradan kaçmayı başaran Castiel'i sokak ortasında ağır yaralı bulur. Büyükbabasının kendilerine bıraktığı Harflerin Adamları'nın Konağı'na alır ve iyileşmesini söyler. Castiel yaptıkları için özür dilese de Dean bu sefer gerçekten çok kızmıştır.
Üçüncü test, bir iblisi iyileştirmektir. Harflerin Adamları'nın Kütüphanesi'nden bir kaset bulurlar ve bir iblisin insan kanı verilerek iyileştirilebileceğini öğrenirler. Crowley'i rehin alırlar ve Sam günah çıkartıp her saat başı Crowley'e kanından verecektir. Bu sırada Castiel Dean'den Cennet'in kapısını kapatması konusunda yardım ister. Dean de ona yardım etmek için yola çıkar. Sam, Crowley ile bir kilisede yalnız kalmıştır. Her saat başı ona kanından veriyordur. Crowley, Sam'in kolunu ısırarak kanıyla iblislere bir bildiri gönderir. Sonra, Abaddon gelir. Fakat Abaddon yeni Cehennem Kralı'nı sevmemiştir. O yüzden Crowley'e bu işten vazgeçmesini söyler. O sırada Sam odaya girer ve Abaddon'ın içinde bulunduğu bedene benzin döküp yakar.
Birnevi kendisini kurtardığını gören Crowley çok duygulanır ve Sam'e teşekkür eder, aynı zamanda affedilmek için ne yapması gerektiğini sorar. Sam de ondan bu kanları kabul etmesini rica eder, Crowley de kabul eder. Ama Dean, eğer testler biterse Sam'in öleceğini öğrenir ve kiliseye gelip Sam'i durdurur. Sam ise ölmekten pek korkmuyordur, artık kendini feda etmek istiyordur çünkü Dean'i yüz üstü bıraktığı zamanların vicdan azabını çekiyordur. Dean ise ona böyle düşünmemesini ve testleri yapmayı bırakmasını söyler.

"Sam: Bana tekrar güvenemeyeceğine karar verdiğinde ne olacak? Demek istediğim, benim yerime kime gideceksin? Başka bir meleğe mi, başka bir... başka bir vampire mi? Kardeşini böyle görmenin nasıl olduğu hakkında bir fikri-
Dean: Dur bi, dur! Gerçekten böyle mi düşünüyorsun? Çünkü, bunların hiçbiri, hiçbiri doğru değil. Dinle dostum. Biliyorum, anlaşmazlıklarımız oluyor, tamam mı? Kahretsin! Seni kendine getirmek için dediğim o saçma şeyleri de biliyorum. Ama Sammy... Hadi ama. Seni kurtarmak için Benny'i öldürdüm. Annemi öldüren bu serserilerin yürüyüp gitmelerine de senin için izin vermek istiyorum. O yüzden, sakın bana, şimdiye kadar ve ya şimdi, hiçbir şeyi senden çok önemsediğimi söyleme! Hiçbir zaman öyle olmamıştı. Bunu fark etmen lazım. Sana yalvarıyorum."
8.23 Sacrifice
Sam bırakır, ama acı içinde kıvranmaya başlar. Dean kardeşini dışarı çıkarır ve Cass'ten yardım ister. Ama o sırada Castiel'in özü Metatron tarafından alınmış ve düşmüş bir melek olarak Dünya'ya gönderilmiştir. Bir anda gökyüzünde gök cisimleri belirir. Castiel Cennet'i kapatacağını sanarak yaptığı testlerin Cennet'teki melekleri düşüreceğini öğrenir. Fakat çok geçtir. Meleklerin hepsi teker teker yeryüzüne düşer.

"Sam: Neler oluyor?
Dean: Melekler... Düşüyorlar..."
8.23 Sacrifice
Dean tarafından hastaneye kaldırılan Sam, aslında ölmüştür. Kafasının içinde de ölmek istediğine karar vermiştir, ve Ölüm ile anlaşır. Tam gidecekken Dean görünümünde Ezekiel, ona konuşma yapar ve evet demesini sağlar.
Sam'in, Ezekiel'in içinde olduğundan ve yaptıklarından hiçbir haberi yoktur, fakat Ezekiel eğer bedeni terk ederse tekrar beyin ölümü gerçekleşmiş konuma düşecektir.
Çabucak iyileştiğini sanan Sam, Dean her ne kadar istemese de kardeşi ile avlara da gitmeye başlamıştır. Eski arkadaşları Irv'in peşinden gittiklerinde 3 iblis tarafından saldırıya uğramış, tam öldürülecekken Ezekiel vücudunu devralmıştır. Hiçbir şeyin farkında olmayan Sam, kardeşinin 3 iblisi birden öldürdüğünü sanmaktadır.
Yine, April Cass'i öldürdüğünde Ezekiel onu diriltmiştir, ama bu durum iyileşme süresini uzatmaktadır. Sam'in sürekli bayılması ve bu süreçte garip olaylar olması onu şüphelendirmeye yetmiştir.
En sonunda Dean, Sam'e Zeke diye bağırdığında, bir şeylerin ters gittiğini anlamış, Dean'e sormuş ama bir cevap alamamıştır.
Sezonun 6. bölümünde, Kevin'ın tableti yanlışlıkla doodle'a (anlamsız semboller) çevirmesiyle tek çare bütün dilleri bilen Crowley olmuştur, Sam ne kadar uğraşsa da Crowley'e yazıyı okutturamamıştır. En sonunda istediğini yapıp, Abaddon'la iletişime geçmesini sağlamıştır. Crowley de yazıyı okur ama meleklerin tekrar Cennet'e sokulmasının bir yolu olmadığını söyler.
Ardından Sam, odaya girdiğinde Crowley'in kendine insan kanı enjekte ettiğini görür.
Bir sonraki bölümde Sam ve Dean, Dean'in 16 yaşındayken kaldığı ıslahevine giderler. Sam burada abisinden kalma izler görür ve en sonunda Dean'in kendisi için nelerden vazgeçtiğini öğrenir ve ona teşekkür eder.
Daha sonraları Sam anıları kesik kesik hatırlamanın rahatsızlığını yaşar ve Vesta'nın ona "için koli bandıyla tutturulmuş gibi" demesi kafasını iyice karıştırır. Fakat Dean'in durumu Sam'e söylemesi Gadreel tarafından engellenir.
En sonunda Dean ona durumu açıklar ama artık çok geçtir. Sam, bedeninin kontrolünü tamamen kaybetmiştir.

1 yorum:

  1. jess kız kardeşi diye yazılmış kız arkadaşı olacak düzeltilmeli

    YanıtlaSil